Άρση ασυλίας Πολάκη: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή
NewsroomΗ άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας είχε ζητηθεί, καθώς είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή δυο δικογραφίες. Η μία αφορούσε στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκανε δεκτή το αίτημα για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και έτσι το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια κι ακολούθως το κοινοβούλιο ψήφισε. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, στη διαδικασία της ψηφοφορίας μετείχαν 176 βουλευτές. Για την πρώτη περίπτωση υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13.
Για τη δεύτερη περίπτωση, άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 κι ένας «παρών».
Πολάκης: Βάλτε με φυλακή
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκινώντας την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «έγινε η άρση της ασυλίας μου όταν την προηγούμενη εβδομάδα αποφυλακίστηκε ο κύριος Αριστείδης Φλώρος και έρχεται τη στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ έρχεται η αποφυλάκιση, λόγω της αναγνώρισης του έντιμου πρότερου βίου και όχι λόγω των ποινικών κωδίκων, του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι υπήρξαν στο παρελθόν άλλες περιπτώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που στις περιπτώσεις τους δεν έγινε άρση της ασυλίας τους και τόνισε ότι «εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών». Πρόσθεσε πως «η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινα πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ». «Η επιλεγείσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας μέσω του άρθρου 32 κι όχι του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών αποδεικνύει καταρχάς την πολιτική σκοπιμότητα και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που μετέρχεται η κυβερνητική πλειοψηφία για να πετύχει τους σκοπούς της», υποστήριξε ακόμη.
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕκαι πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ανέφερε ο Πάυλος Πολάκης.
Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό «αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία. Αποτελεί επίσης μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό».
iframe tag
- Μπλόκαραν πολλά νοσοκομεία της Αθήνας από τις νέες εφημερίες - Οι αλλαγές
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Αττική - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες
- Τι βλέπουν στην κυβέρνηση μετά την εκλογή Τραμπ: Ποιες εξελίξεις αναμένονται στο Ουκρανικό αλλά και στη «γειτονιά»
- Μαθητές στην Ικαρία κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν καθηγητές - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί