Πολιτική | 20.11.2018 14:47

Αρχές Δεκέμβρη το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατερίνα Τζαβάρα

Παράταση έως τις 10 Δεκεμβρίου πήρε η κοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά της, στον Πρόεδρο της Βουλής.

Επαγωγικά, η παράταση αυτή αφορά και στη συζήτηση του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα μετατεθεί στις 4 Δεκεμβρίου αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε αναλυτικά το τμήμα του πορίσματος που αφορά στο φάρμακο και τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν τις δικές τους εκθέσεις - εισηγήσεις για την πολιτική του φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε την πορισματική έκθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η συζήτηση που ακολούθησε πλατείασε με αναφορές στους λόγους που εκτόξευσαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Ο Γιώργος Βλάχος από τη ΝΔ έκανε λόγο για ατεκμηρίωτο κείμενο κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι στην ουσία δεν πιστεύει αυτά που συμπεριέλαβε στο πόρισμά της, σ’ ένα πνεύμα σύγχυσης το οποίο μάλιστα ξεφεύγει από το θέμα

εξεταστική επιτροπήπόρισμαΚΕΕΛΠΝΟ