Γεννηματά: Για να επανέλθει η Ελλάδα, χρειάζεται αρκετός δρόμος
NewsroomΈντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκεί σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά, εστιάζοντας στα μέτρα για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν για να τονωθεί η ανάπτυξη. «Με συνθήματα και ευχολόγια επιχειρούν να καλύψουν μια αντεργατική πολιτική που στην ουσία, με τους εργαζόμενους απέναντι, είναι αντιαναπτυξιακή. Από την "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα στην "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη, αποτέλεσμα για τον εργαζόμενο μηδέν», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στη «Real News», αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου επισημαίνει πως «ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία, ούτε οι μειοψηφίες πρέπει να καταλαμβάνουν την εξουσία». Υπογραμμίζει ότι «η χώρα στη μεταμνημονιακή της εποχή πρέπει να επενδύσει στην πολιτική σταθερότητα μεν, αλλά και στη κατά το δυνατόν ισχυρότερη σύνδεσή της με την λαϊκή εντολή» ενώ προσδιορίζει τη στάση του κόμματός της υποστηρίζοντας ότι παραμένει στην πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση της απλής αναλογικής. «Για ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο και αναλογικότερο, που ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα. Τυχόν επανάληψη ρυθμίσεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα μας βρει δυναμικά απέναντι», αναφέρει η κυρία Γεννηματά.
Όσον αφορά τη μείωση των υπερπλεονασμάτων σημειώνει ότι «η επιβεβαίωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής έρχεται πότε από τον Γιούνκερ και πότε από την Λαγκάρντ, αλλά ποτέ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ!». Καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει τη νωπή λαϊκή εντολή «για έντιμες συναινέσεις και διεκδικήσεις και όχι μόνο για επικοινωνιακές προσεγγίσεις», όπως λέει, «στην απλοϊκή διαχείριση των δημοσιονομικών περιθωρίων που του εξασφάλισε ο στραγγαλισμός της ελληνικής αγοράς!».
Η κυρία Γεννηματά εκφράζει την ανησυχία της για την υψηλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ένταση που καλλιεργεί στο Αιγαίο και την Κύπρο ενώ για το μεταναστευτικό επαναλαμβάνει ότι η ανθρωπιστική κρίση στα νησιά αποτελεί ντροπή και απαιτούνται άμεσα μέτρα τώρα για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές και να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή. «Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων της Κοινής Δήλωσης, πολιτικές ένταξης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πολύπλευρη υποστήριξη της ΕΕ ώστε η διαχείριση να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή υπόθεση», σημειώνει η Φώφη Γεννηματά.
Σχολιάζει εμμέσως τις αναφορές περί επιστροφής στην κανονικότητα λέγοντας ότι δεν είναι γραβάτα, για να επιστρέφει με μια αλλαγή κυβέρνησης και πως απαιτείται ακόμη πάρα πολύς δρόμος για να επανέλθει μια κανονική Ελλάδα ευημερίας.
Για την πορεία του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα πίσω έδρανα της Βουλής αποτελούν παρελθόν. Η τρίτη θέση με αυξημένα έστω ποσοστά, δεν είναι μια βολική θέση τερματισμού. Είναι όμως μια καλή αφετηρία αντεπίθεσης». «Δική μας προτεραιότητα είναι να τιμήσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, με πολλή και συλλογική δουλειά και να αποδεικνύουμε καθημερινά την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα προβλήματα της χώρα», προσθέτει η κ. Γεννηματά και αφήνει αιχμές για όσα στελέχη ενισχύουν την εσωστρέφεια. «Πάλεψα από την πρώτη μέρα και δεν θα σταματήσω να παλεύω για ένα Κίνημα Αλλαγής πολυσυλλεκτικό και συνθετικό, με όλες του τις μεγάλες προσωπικότητες παρούσες και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι διαλυτικό να ανοίγουμε συνεχώς την εσωκομματική μας ατζέντα και να βουλιάζουμε σε μια διαρκή εσωστρέφεια, την ώρα που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει ο ελληνικός λαός , να μας νιώσει ως το αποκούμπι του», δηλώνει χαρακτηριστικά.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ