Πολιτική|01.10.2019 15:16

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Ντράγκι, Μοσκοβισί και Πομπέο

Newsroom

Με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πρόκειται να έχει συνάντηση την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη, όπως ενημέρωσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Βοιωτία για τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος.

Επιπλέον, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει στην Αλεξανδρούπολη ένα τμήμα της άσκησης «Παρμενίων» και την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί. Την ίδια μέρα, ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Κριστόφ Καστανέρ και Χορστ Ζεεχόφερ, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως οι δύο υπουργοί πρόκειται να ταξιδέψουν στην Άγκυρα έχοντας στις αποσκευές τους τα ζητήματα του Προσφυγικού.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, ενώ το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠιερ ΜοσκοβισίΜάριο ΝτράγκιΜάικ Πομπέο