Πολιτική|29.11.2018 15:24

Κόντρα Βορίδη - Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Κατερίνα Τζαβάρα

Κόντρα στην κόντρα αντί συναινέσεων φέρνει η συνέχιση της συζήτησης στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Για εθνομηδενιστές που επιχειρούν να καταργήσουν τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης, ανασύροντας γνωστή επιχειρηματολογία του για τον σταυρό στην ελληνική σημαία και τις ελληνικές εορτές. «Θεωρητικό της ακροδεξιάς στη χώρα», τον αποκάλεσε απαντώντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Γενικότερα, η συζήτηση σχετικά με το άρθρο 3 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους, δημιουργεί εκρηκτικά μείγματα. Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι με όλη αυτή την τακτική «πλήττεται η θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων» ενώ στην απάντησή της η κ. Χριστοδουλοπούλου αν και του απηύθυνε βαρύ χαρακτηρισμό είπε ότι ουσιαστικά η τάση που εκπροσωπεί «είναι μειοψηφία στη ΝΔ».

Παρεμπιπτόντως δε, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος όταν θεωρεί πως υπάρχουν ώριμα ζητήματα προς συζήτηση και νομοθέτηση.

ΒουλήΜάκης ΒορίδηςΤασία Χριστοδουλοπούλου