Πολιτική | 30.11.2018 10:15

Ο Δραγασάκης ζητά ασφαλιστικά μέτρα για το «Άργος»

Newsroom

Επιστολή-φωτιά προς την Επιτροπή Ανταγωνισµού, µε την οποία ζητά να εξεταστεί εάν συντρέχει λόγος να ληφθούν ασφαλιστικά µέτρα κατά του πρακτορείου διανοµής Τύπου «Άργος», µε βασικό µέτοχο την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, έστειλε χθες ο υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης, Γιάννης ∆ραγασάκης.

Με την επιστολή του, ο κ. ∆ραγασάκης διαβίβασε προς την Επιτροπή επιστολή της ανώνυµης εταιρείας µε την επωνυµία Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης ΑΕ, καθώς και αποκόµµατα της «Εφηµερίδας των Συντακτών» (26/11/2018 και 27/11/2018), της εφηµερίδας «Documento» (26/11/2018) και της «∆ηµοκρατίας» (29/11/2018), όπου δηµοσιεύεται σχετικό άρθρο του γραµµατέα της Ενωσης Ιδιοκτητών Ηµερησίων Εφηµερίδων Αθηνών, Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη.

Στη διαβιβαζόµενη επιστολή και στα αποκόµµατα «καταγγέλλεται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ µέρους του πρακτορείου Άργος» και αναφέρεται ότι «η συµπεριφορά της καταγγελλόµενης εταιρείας απειλεί άµεσα τη βιωσιµότητα των εν λόγω εφηµερίδων».

Όπως τονίζεται στην επιστολή του κ. ∆ραγασάκη, «δεδοµένου ότι υπάρχει δηµόσιο συµφέρον για την πολυφωνία στα ΜΜΕ, το οποίο θα πληγεί ανεπανόρθωτα σε περίπτωση παύσης λειτουργίας ενός ικανού αριθµού εφηµερίδων, παρακαλούµε να εξετασθεί το ενδεχόµενο λήψης ασφαλιστικών µέτρων κατ’ εφαρµογή της παρ. 5 του άρθρου 25 του ν. 3959/2011 (Α’ 93), εφόσον π-ι θανολογείτε βασιµότητα των καταγγελιών».

Συνάντηση

Λίγο µετά, η Επιτροπή Ανταγωνισµού ανακοίνωσε πως, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της, εκπρόσωπος του πρακτορείου «Άργος» προσήλθε χθες σε συνάντηση στην Επιτροπή και αποδέχθηκε να µετατεθεί χρονικά για την 1η Φεβρουαρίου 2019 η ηµεροµηνία έναρξης ισχύος της πρότασής της για την αλλαγή της τιµολογιακής της πολιτικής στον τοµέα της διανοµής Τύπου, αντί της 1ης ∆εκεµβρίου 2018 που προβλεπόταν.

Ο λόγος είναι να δοθεί η δυνατότητα στη Γενική ∆ιεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισµού να µελετήσει τα στοιχεία τα οποία θα προσκοµίσει η «Αργος» και τυχόν τρίτοι το αργότερο µέχρι τη 15η Ιανουαρίου 2019, να σχηµατίσει εικόνα σε σχέση µε τυχόν δυσµενείς επιπτώσεις στην αγορά διανοµής Τύπου και να ενεργήσει αναλόγως.

Της επιστολής του κ. ∆ραγασάκη είχε προηγηθεί κοινή επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισµού, η οποία αυτεπαγγέλτως ερευνά την υπόθεση από τις αρχές Ιουνίου, του υπουργού και του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου αντίστοιχα, που ζητούσαν άµεσες ενέργειες της Επιτροπής για το θέµα, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων της.

πρακτορείο διανομήςΓιάννης ΔραγασάκηςΆργος