Πολιτική|30.11.2018 10:59

«Γαλάζια» επένδυση στις περιοδείες Μητσοτάκη

Σπύρος Μουρελάτος

Δηλωτική της συνειδητής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να µην ετεροκαθορίζεται από τις στοχεύσεις της εκάστοτε κυβερνητικής ατζέντας, αλλά να υπηρετεί το δικό του πολιτικό σχέδιο, που έχει ως κορωνίδα την προβολή της θετικής ατζέντας της Νέας ∆ηµοκρατίας,ήταν η χθεσινή επίσκεψή του στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για τον ιό HIV Checkpoint.

∆ίκην, µάλιστα, απάντησης στην κυβερνητική επιχειρηµατολογία, που κατηγορεί το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για ακροδεξιά γραµµή πλεύσης και για αποξένωσή του από το προοδευτικό ακροατήριο, στενοί συνεργάτες του επικαλούνται τη δέσµευση του ότι η αυριανή κυβέρνηση θα εντάξει ως υποχρεωτικό το µάθηµα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, µε στόχο να ενισχύσει την ενηµέρωση και την πρόληψη, αλλά και να εξουδετερώσει παρωχηµένα στερεότυπα και διακρίσεις.

Ο πρόεδρος της Ν∆ επενδύει σηµαντικό πολιτικό κεφάλαιο στην αδιαµεσολάβητη επαφή µε τους πολίτες, που σφυρηλατείται µέσω των ολοένα και συχνότερων περιοδειών του εντός και εκτός Λεκανοπεδίου, όπου θεωρεί πως διατηρεί συγκριτικό πλεονέκτηµα έναντι του πρωθυπουργού.

Πέραν τούτου, η ηγεσία της Ν∆ δείχνει να µην ενδίδει στην τακτική των πολιτικών κοκοροµαχιών που εννοεί να προκαλεί το Μέγαρο Μαξίµου και επιλέγει µέσω της διάδρασης µε την ελληνική κοινωνία να επικαιροποιεί έτι περαιτέρω το κυβερνητικό της πρόγραµµα. \

Στις κυβερνητικές κατηγορίες ότι ο πρόεδρος της Ν∆ αποφεύγει να αντιπαρατεθεί ευθέως µε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, ανώτερες κοµµατικές πηγές επισηµαίνουν την ασυνήθιστη συχνότητα των πρόσφατων πρωθυπουργικών επισκέψεων στη Βουλή και το αποδίδουν, όπως λένε, στην υπερβολική αγωνία τηςκυβέρνησης εν όψει των πολλαπλών εκλογικών αναµετρήσεων.

Για το περιεχόµενο των κυβερνητικών ελαφρύνσεων, η Πειραιώς κάνει λόγο για ακόµη µία προσπάθεια εµπαιγµού του ελληνικού λαού, καθώς αυτές αποδεικνύονται κατώτερες ακόµη και από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πηγές αντιπαραβάλλουν τις «γαλάζιες» προτάσεις για καθολική µείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και γενναία αποκλιµάκωση των φορολογικών συντελεστώνφυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών.

Υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία, εξάλλου, βρίσκεται η οριστικοποίηση των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων, καθώς µοναδικές εκκρεµότητες παραµένουν ο ∆ήµος Πειραιά και η Περιφέρεια Κρήτης µε τις αρµόδιες πηγές να τοποθετούν τις σχετικές ανακοινώσεις στο αµέσως προσεχές διάστηµα.

Η χθεσινή, εξάλλου, παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε κοµµατική εκδήλωση των ΝΟ∆Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νεκτάριου Φαρµάκη στη ∆υτική Ελλάδα πιστοποιεί την πολιτική σηµασία, που αποδίδει η Πειραιώς όχι µόνον στη συγκεκριµένη περιοχή, αλλά και γενικά στον χάρτη των 13 περιφερειών της χώρας.

Νέα ΔημοκρατίαπεριοδείαΚυριάκος Μητσοτάκης