Πολιτική | 08.01.2020 20:47

Γιώργος Πατούλης: Στη... φόρα τα έπιπλα των 19.450€ που προκάλεσαν αντιδράσεις

Άρης Χατζηγεωργίου

Λάτρης των ξακουστών και πανάκριβων στην αυθεντική τους εκδοχή επίπλων τύπου chesterfield αναδεικνύεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Μία μέρα μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας ότι προμηθεύθηκε χωρίς διαγωνισμό τέσσερα έπιπλα με συνολική τιμή 19.450 ευρώ, τα έφερε ο ίδιος σε δημόσια θέα με φωτογραφία που διένειμε για άλλο θέμα.

Από πλευράς στιλιστικών προτιμήσεων, ο κ. Πατούλης είχε γίνει διάσημος τα προηγούμενα χρόνια για το χρυσό σπίτι του, μετά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τις χρυσές αποχρώσεις να επικρατούν σε έπιπλα και άλλα στοιχεία διακόσμησης. Στο γραφείο του όμως, φαίνεται πως ο νέος Περιφερειάρχης επέλεξε διαφορετικά. Σε φωτογραφία που έστειλε σήμερα από συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, φαίνεται καθαρά η αλλαγή από την εποχή που Περιφερειάρχης ήταν η Ρένα Δούρου και παλιότερα ο Γιάννης Σγουρός (είχαν το ίδιο γραφείο).

Ένα βαρύ γραφείο από μαόνι και πίσω του μια τεράστια περιστρεφόμενη πολυθρόνα «πλανητάρχη», μαζί με δύο πολυθρόνες επισκεπτών δεσπόζουν στην γωνία του χώρου (φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία πίσω από το κεφάλι του Δ. Λιγνάδη) από την οποία ο κ. Πατούλης μπορεί να βλέπει άνετα, σαν να μπορεί να τον αγγίξει απλώνοντας το χέρι, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα έπιπλα με τον χαρακτηριστικό όγκο και τα κουμπιά που συγκρατούν το δέρμα, συναντώνται συχνά σε γραφεία προέδρων μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών γιατρών με γραφεία σε ακριβές περιοχές οι οποίοι έχουν σπουδάσει στην Βρετανία ή τις ΗΠΑ.

Με μια προσεκτική ματιά, πλάι στο βαρύτιμο γραφείο διακρίνεται επίσης μια επιδαπέδιος υδρόγειος σφαίρα, που θυμίζει κάπως - αν και δεν είναι ίδια σε μέγεθος- εκείνη με την οποία έπαιζε ο Τσάρλι Τσάπλιν στον «Μεγάλο Δικτάτορα». Το μόνο ερώτημα που έμεινε αναπάντητο μετά την δημοσιοποίηση αυτής της φωτογραφίας είναι εάν τελικά αυτό το σετ επίπλων chesterfield είναι το μοναδικό στο κτίριο της οδού Συγγρού 15 ή εάν θα προστεθούν και άλλα αντίστοιχα.

Στην απάντηση που έβγαλε χθες η Περιφέρεια Αττικής με την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα, υπήρχε μια διατύπωση που μπέρδευε κάπως τα πράγματα. Σε ένα σημείο ανέφερε πως «το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιο του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».

copyright: eurokinissi

Λίγο παρακάτω όμως σημείωνε ότι η αγορά εξοπλισμού «δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση (του Συλλόγου Υπαλλήλων), αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών». Το ethnos.gr ρώτησε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη διευκρινιστικά αν δηλαδή η προμήθεια των 19.450 ευρώ αφορά το γραφείο της φωτογραφίας αλλά κάποιο άλλο. Εκείνος όμως αρνήθηκε να επεκταθεί παραπέμποντας στην αρχική ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται περισσότερος θόρυβος από εκείνον που αναλογεί στο θέμα.

Σημειωτέον, πάντως, ότι ο κ. Πατούλης έχει δείξει πως θέλει να μετατρέψει το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην αρχή της Συγγρού σε «κυβερνείο» εγκαθιστώντας εδώ του συνεργάτες του και απομακρύνοντας πολλές υπηρεσίες αλλά και τις παρατάξεις σε άλλο κτίριο. 

καρέκλαΓιώργος Πατούλης