Πολιτική | 31.03.2020 14:10

Κορονοϊός: Σακελλαροπούλου και κυβέρνηση ΝΔ δίνουν 50% του μισθού τους

Newsroom

Την απόφασή της να παραχωρήσει το 50% του μισθού της για το επόμενο δίμηνο γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έτσι λοιπόν η κυρία Σακελλαροπούλου για το επόμενο δίμηνο θα συνεισφέρει περίπου 6.000 - 7.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV Σπύρο Μουρελάτο η μεσημεριανή πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη κυοφορούνταν αρκετές μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στο 50% του μισθού, των υπουργών, των υφυπουργών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το επόμενο δίμηνο.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεισφέρουν περίπου 540.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Σπύρο Μουρελάτο παρόμοια εικόνα υπάρχει και για τα άλλα κόμματα ανάλογα βέβαια με το πως χειρίζονται τις βουλευτικές αποζημιώσεις καθώς είναι διαφορετικά τα ποσοστά.

Σημειώνεται πως από τους πρώτους που αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Εαυάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο μεταξύ την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησαν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Να σημειωθεί ότι για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα μέσω της οποίας ζητάει να υπάρξει για τρεις μήνες υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Από την άλλη πλευρά ο κυβερνητικός συντάκτης του Open TV ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μπαίνει στη συζήτηση περί μείωσης μισθών στο Δημόσιο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες μεταβλητές, οι οποίες είναι άγνωστες. Και αυτό διότι είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει η κρίση και η έντασή της.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚατερίνα Σακελλαροπούλου