Τσίπρας: Φορτώνουν ευθύνες σε γιατρούς - Αγνοια κινδύνου έχει ο Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για τη διαχείριση της πανδημίας ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση, μολονότι όπως διαπιστώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός επιμένει να την αρνείται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που πραγματοποιεί αύριο, 12 Ιανουαρίου, επίσκεψη στην Πάτρα για συναντήσεις με υγειονομικούς και οικονομικούς φορείς της πόλης είχε νωρίτερα σύσκεψη με γιατρούς και λοιμωξιολόγους τόσο για την πορεία της πανδημικής κρίσης όσο και για τους εμβολιασμούς.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και εξέφρασε τον φόβο του πως η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα και στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ αλλά και σε ό,τι αφορά την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας.
«Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου, καθώς προχθές προκειμένου να δικαιολογήσει τον απελπιστικά χαμηλό ρυθμό του εμβολιασμού, δήλωσε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Όμως την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη μία τραγωδία με πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενους στους ειδικούς.
Πρόσθεσε πως «κάθε μέρα είναι πολύτιμη, γιατί κάθε μέρα μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Αυτό όμως απαιτεί στρατηγική, σχέδιο, οργάνωση και ταχύτητα. Τίποτα από αυτά, δυστυχώς δεν χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ίδια σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αρνείται την συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, «αλλά έχουμε και μία εμφανή προσπάθεια να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς, προκειμένου να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις».
Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί, ο τόπος χρειάζεται όλες τις δυνάμεις ενωμένες για τη διαχείριση της πανδημίας και το κρίσιμο είναι οι πολίτες να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς την επιστημονική κοινότητα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της επιτροπής επιστημόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος και Τάκης Παναγιωτόπουλος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, ο καθηγητής αιματολογίας και επικεφαλής κλινικής covid στο νοσοκομείο του Παρισιού, Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας και επικεφαλής της κλινικής covid του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης.
Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου έχει προδιαθέσει πως το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει πρωτοβουλία ίσως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την άρση του καθεστώτος της πατέντας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Κακοκαιρία διαρκείας τις ημέρες των Χριστουγέννων: Πού χτυπούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα «λευκά»
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Αθήνα - Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται
ΕΦΕΤ: Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλή εορταστικά γεύματα
Χρήστος Μάστορας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το λάθος στην ελληνική ταυτότητα και οι αναμνήσεις με τη γιαγιά του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr