Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Οι πάγιες θέσεις της Αθήνας για την Άμυνα γίνονται πλέον πολιτικές της ΕΕ
Χαιρέτησε τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι πάγιες θέσεις της Αθήνας για την Άμυνα γίνονται πλέον πολιτικές της ΕΕ, που θα αφορούν όχι μόνο τα κράτη μέλη της, αλλά και όσες χώρες έχουν υπογράψει σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας με την ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
«Να χαιρετίσω την κατάθεση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Λευκής Βίβλου, η οποία συμπεριλαμβάνει πάγιες ελληνικές θέσεις, οι οποίες θα γίνουν πια πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Αναφέρομαι ιδιαίτερα στη δυνατότητα να δοθεί δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη, έτσι ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην άμυνα, αλλά και τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδότηση επενδύσεων στην άμυνα, το οποίο θα προωθεί την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία και ουσιαστικά θα περιορίζει τις δαπάνες αυτές σε χώρες οι οποίες είτε συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε έχουν συνάψει συμφωνίες στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ένωση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Χαιρέτησε τα αποτελέσματα της πενταμερους διάσκεψης της Γενεύης
«Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινάει σε λίγο έχει στην ημερήσια διάταξή της μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την Ευρωπαϊκή μας Ένωση. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω χαιρετίζοντας το γεγονός ότι σήμερα το μεσημέρι θα παραβρεθεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης. Η Κύπρος και η Ελλάδα αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή τη διαδικασία των συζητήσεων για την επανένωση του νησιού στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών».
«Η Κύπρος και η Ελλάδα αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή τη διαδικασία των συζητήσεων για την επανένωση του νησιού στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του και θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας επέλεξε να διορίσει προσωπικό απεσταλμένο, έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να κρατηθεί ζωντανή, να συνεχιστεί με συγκεκριμένα παραδοτέα εν όψει της επόμενης συνάντησης, η οποία θα γίνει το καλοκαίρι», ανέφερε.
Στον «αέρα» παραμένει η εκεχειρία στην Ουκρανία: ΗΠΑ και Ρωσία δεν κάνουν κοινή δήλωση, παρά τις 12 ώρες συνομιλιών
«Πτυχίο 1.200 ευρώ»: Δεύτερο κύκλωμα στον δήμο Ρόδου - Εμπλέκεται και η προϊστάμενη της Πολεοδομίας
Ισραηλινοί λίντσαραν έναν από τους σκηνοθέτες του «No Other Land» - Έχουν χαθεί τα ίχνη του
Ένα δώρο προκάλεσε το επεισόδιο μεταξύ του Τραμπ και του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr