Καλοκαιρινές διακοπές: Οι πρώτες αλλαγές που έφερε ο κορονοϊός στον πλανήτη
NewsroomΟ ίδιος προβληματισμός που επικρατεί στην Ελλάδα επικρατεί και σε ολόκληρο τον κόσμο αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές και αν ένα πράγμα είναι βέβαιο, αυτό είναι ότι μετά την πανδημία του κορονοϊού και στον κλάδο του τουρισμού, στις αερομεταφορές και στις διακοπές αρκετά πράγματα θα αλλάξουν ριζικά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen TV, ρομπότ που καθαρίζουν, θάλαμοι αποστείρωσης, διαχωριστικά σε παραλίες και εστιατόρια, σταθμοί θερμομέτρησης και διαβατήρια ανοσίας μπορεί να μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε έναν δυστοπικό κόσμο, είναι όμως η νέα πραγματικότητα που μας περιμένει στις διακοπές την περίοδο του κορονοϊού.
Η αρχή έγινε ήδη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με την εγκατάσταση θαλάμου αποστείρωσης για τα πληρώματα των αεροσκαφών. Παράλληλα, ζώνες ασφαλείας, καθίσματα, οθόνες και κάθε χώρος στο εσωτερικό των αεροπλάνων απολυμαίνεται σχολαστικά. Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προτρέπουν ήδη τους ταξιδιώτες να κάνουν check in μόνο ηλεκτρονικά. Για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα υπάρχουν ελάχιστα γκισέ με υπαλλήλους πίσω από πλέξιγκλας.
Τα ξενοδοχεία που βλέπουν κατακόρυφη πτώση σε κρατήσεις, αναμένεται να καταργήσουν για τουλάχιστον έναν χρόνο το σερβίρισμα σε μπουφέ και θα προτρέπουν τους πελάτες να παραγγέλνουν φαγητό στο δωμάτιό τους. Μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το σύστημα του «καθαριστή-ρομπότ» για μέγιστη αποστείρωση σε χώρους και για να προφυλάξουν τους εργαζόμενους.
Και όποιος σκέφτεται οργανωμένες παραλίες, ίσως θα πρέπει να αποδεχτεί λιγότερες ξαπλώστρες και ομπρέλες και περισσότερα διαχωριστικά από πλέξιγκλας, καθώς η ιδέα από την Ιταλία και τις παραλίες της ιταλικής ριβιέρα έγινε πραγματικότητα στη Σαντορίνη, όπου κάθε σετ ξαπλώστρες συνοδεύεται από αντισηπτικά.
Όποια και αν είναι η εξέλιξη της πανδημίας, το βέβαιο είναι πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:
- Έρχεται «Μεγάλος Αδελφός» για τα αυθαίρετα: Drones, ψηφιακές πλατφόρμες και τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίζουν τα κτίσματα χωρίς άδεια
- Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην κυβέρνηση: Για ποια θέματα χτυπά «καμπανάκι»
- Ένα βήμα πριν τη δημοσιονομική παράλυση οι ΗΠΑ - Καταψηφίστηκε η πρόταση Τραμπ για αύξηση του ορίου του χρέους
- Αυτές είναι οι πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις στον κόσμο