Κόσμος | 19.10.2020 11:10

Ακιντζί: Συγχαρητήρια στον Τατάρ και σε όσους «μαγείρεψαν» το αποτέλεσμα

Μαρία Ζαχαράκη

Συγχαρητήρια στον Ερσίν Τατάρ «και σε όσους έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα» έδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έφεραν τον Ερσίν Τατάρ νικητή του β’ γύρου των «προεδρικών» εκλογών στο ψευδοκράτος με 51,74%.

«Έχω αναφερθεί στο τί βιώσαμε. Να μην το επαναλάβω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει το τί έχει γίνει. Αν λέγαμε ότι αυτές οι εκλογές έγιναν με κανονικές συνθήκες, δεν θα λέγαμε την αλήθεια. Εγώ αυτό θα ήθελα να πω μόνο: Συγχαρητήρια στον κ. Τατάρ αλλά συγχαίρω και όσους έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα που βγήκε», είπε με νόημα, εξαπολύοντας αιχμές προς την Άγκυρα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το τέλος της 45χρονης πολιτικής του καριέρας. Στην ερώτηση εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα. «Οι φίλοι μας θα το δουν, αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

«Όλα αυτά τα γεγονότα που ζήσαμε αυτή την περίοδο, τις παρεμβάσεις μακάρι να μην τα ξαναζήσουμε. Όλα αυτά θα αποτελούν δυστυχώς έναν μαύρο λεκέ στην ιστορία μας. Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατία μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο νέος ηγέτης των Τ/Κ ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη στήριξή του και δήλωσε ότι θα προασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ αν οι Ε/Κ συνεχίσουν να τηρούν την ασυμβίβαστη στάση τους, ενώ απευθυνόμενος στην ΕΕ και τα ΗΕ ζήτησε να είναι δίκαιοι.

ΤουρκίαΜουσταφά ΑκιντζίεκλογέςΚατεχόμεναΕρσίν Τατάρ