Κόσμος | 04.11.2020 07:34

Εκλογές ΗΠΑ: Με live streaming όλες οι εξελίξεις από την μάχη Τραμπ - Μπάιντεν

Newsroom

Έφτασε η ώρα που θα «μιλήσει» η κάλπη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις επόμενες ώρες θα κριθεί αν θα είναι ο Τραμπ ή ο Μπάιντεν στην θέση του ισχυρότερου ανθρώπου του πλανήτη τα επόμενα 4 χρόνια. Αν οι δημοσκόποι έχουν κάνει καλά, τη δουλειά τους και επιβεβαιωθούν, το πιο πιθανό να ο επόμενος Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι ο Μπάιντεν. Θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά ή θα πάμε σε μια έκπληξη όπως το 2016 και μια νέα τετραετία με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο;

Στην πιο κρίσιμη στιγμή των αμερικανικών εκλογών το ethnos.gr θα μεταδώσει όλες τις ειδήσεις καθ' όλη την εξέλιξη της εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο μονομάχων, του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, θα μεταφέρει το κλίμα στις εκλογές στις ΗΠΑ με ρεπορτάζ και βίντεο από το Open TV, που θα βρεθεί στην καρδιά των εξελίξεων στην Ουάσιγκτον. Από τις 23:30 το OPEN μέσω ειδικής εκπομπής που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταδώσει όλες τις εξελίξεις, τις οποίες θα βλέπετε και από το live streaming του ethnos.gr

7:20 Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το live από το ethnos.gr και η «μάχη» συνεχίζεται στη ροή της ιστοσελίδας μας. Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές

7:10 Η ολονυχτία στις ΗΠΑ συνεχίζεται. Περασμένα μεσάνυχτα πλέον στην Ουάσιγκτον κι η κατάσταση έχει ως εξής: Μπάιντεν 205 εκλέκτορες - Τραμπ 136

06:55 Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, για πρώτη φορά ο Μπάιντεν προηγείται στις ψήφους. Κρίσιμες πολιτείες η Αριζόνα, η Πενσυλβάνια και το Νιου Χαμσάιρ

06:46 Τα οριστικά αποτελέσματα για τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στην αμφίρροπη πολιτεία Μίσιγκαν είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμα πριν το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της πολιτείας.

06:44 Λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η καταμέτρηση σε 4 ακόμη πολιτείες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει Ουάσινγκτον, Καλιφόρνια και Όρεγκον ενώ ο Τραμπ κερδίζει στην πολιτεία του Αϊντάχο. 

06:42 Ξημερώνει Τετάρτη χωρίς να υπάρχει σίγουρος νικητής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, καθώς Τραμπ και Μπάιντεν «δίνουν μάχη» για την επικράτηση στις κρίσιμες Πολιτείες

06:41 Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ναταλία Λινού και ο ερευνητής ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας σχολιάζουν την μέχρι τώρα εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας για την προεδρία των ΗΠΑ και το πως αυτή έχει διχάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

06:39 Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή στο στοίχημα για Μπάιντεν - Τραμπ

06:37 Ο Τραμπ εμφανίζεται να ενισχύει τη στήριξή του μεταξύ των Λατινοαμερικάνων, αλλά να χάνει κάποιους ηλικιωμένους ψηφοφόρους

06:29 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία Αριζόνα (11 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News.

06:17 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία του Άϊνταχο (4 εκλέκτορες) και προβλέπεται να κερδίσει στην αμφίρροπή πολιτεία Φλόριντα (29 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News

06:11 Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος. 

06:10 Μπάιντεν: 209 εκλέκτορες - Τραμπ: 118 εκλέκτορες

06:08 Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

06:07  Η εκλογική διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με τους δύο υποψήφιους για την προεδρία, τον Ντόναλντ Τραμπ με το Χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και τον Τζο Μπάιντεν με το Χρίσμα των Δημοκρατικών, να «μονομαχούν» για την θέση στον Λευκό Οίκο

06:05 Πρώτη φορά εκλέγεται διεμφυλική γερουσιαστής - Η σχέση με τον γιο Μπάιντεν

06:03 Μπάιντεν: 209 εκλέκτορες - Τραμπ: 112 εκλέκτορες

05:50 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Γιούτα (6 εκλέκτορες) και στην πολιτεία της Νεμπράσκα (3 εκλέκτορες).

05:49 Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC. Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

05:46 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες

05:44 Η Πενσυλβάνια θα κρίνει το αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του Open, Μιχάλης Ιγνατίου. Πιθανό είναι να μην γνωρίζουμε ποιος θα νικήσει απόψε.

05:40 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει την πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του NBC.

05:34 Μπάιντεν: 131 εκλέκτορες - Τραμπ: 108 εκλέκτορες

05:29 Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επανεξελέγη σήμερα στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και τους New York Times

05:27 Οι Πρώτες Κυρίες πίσω από τους «μονομάχους» του Λευκού Οίκου

05:26 Ο Ντόνταλντ Τραμπ, έδινε πάντα υλικό στα media. Όταν έγινε πρόεδρος τον ΗΠΑ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών υπάρχουν πολλές στιγμές του προέδρου Τραμπ που θα μας μείνουν αξέχαστες.

5:22 Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας άνθρωπος που γνώρισε την πολιτική καταξίωση πολύ νωρίς. Έγινε Γερουσιαστής μόλις 31 ετών, γνώρισε μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες αλλά και προσωπικά δράματα με την απώλεια της πρώτης συζύγου του και του γιου του.

05:11 Εκλογές ΗΠΑ - Ζεμενίδης: Ποιοι θα έχουν ρόλο δίπλα στον νέο Πρόεδρο

05:08 Ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος έχει εξάρει την «εξαιρετική υγεία» του Ντόναλντ Τραμπ του οποίου έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής, κέρδισε μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN και του MSNBC.

05:06 Ο Τραμπ προβλέπεται ότι θα επικρατήσει στην πολιτεία Κάνσας (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Στο μεταξύ στο Οχάιο (18 εκλέκτορες) — όπου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, αρχικά είχε προβάδισμα ο Τζο Μπάιντεν, με 54,5% έναντι 44,3% του Τραμπ, στη συνέχεια η τάση αντιστράφηκε — με τον Ρεπουμπλικάνο να προηγείται με το 50,6% των ψήφων έναντι 48,1% του πρώην αντιπροέδρου, σύμφωνα με το Bloomberg.

05:04 Μπάιντεν: 131 εκλέκτορες - Τραμπ: 98 εκλέκτορες

04:52 Οι Δημοκρατικοί πήραν μία έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κολοράντο μετά τη νίκη του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Χίκενλουπερ έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ

04:46 Εκλογές ΗΠΑ: Ρεμπουμπλικάκος κυβερνήτης ψήφισε «δαγκωτό» Μπάιντεν

04:39 Σε συνέντευξη που έδωσε στο OPEN ο πρόεδρος του συμβουλίου ελληνοαμερικανικής ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης μίλησε για τα πρόσωπα που ενδέχεται την επαύριον των εκλογών να παίξουν ρόλο δίπλα στον νέο πρόεδρο.

04:36 Εκλογές ΗΠΑ: Ο «ταλαντούχος» κύριος Τραμπ, οι απολύσεις και ο κορονοϊός

04:26 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία του Κολοράντο (9 εκλέκτορες).

04:21 Εκλογές ΗΠΑ: Ασπάζεται θεωρίες συνωμοσίας και εξελέγη - Ποια είναι η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν 

04:19 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

04:11 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

04:10 Μπάιντεν:119 εκλέκτορες - Τραμπ: 92 εκλέκτορες

04:08 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προτρέπει μέσω Twitter τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στις ουρές των εκλογικών κέντρων και να ψηφίσουν.

T
T

04:07 Ο Τραμπ πολλές φορές έχει αιφνιδιάσει ακόμα και τους συνεργάτες του με την αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του και τις επιλογές που έχει κάνει, καθώς κάποιοι τον επικρίνουν ότι είχε σε πολλές από αυτές προσωπική ατζέντα.

04:05 Συνεχίζονται οι ανατροπές και οι καταμετρήσεις ψήφων στις ΗΠΑ για την προεδρία. Αναλυτικά, ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ιγνατίου εξηγούν ποιες Πολιτείες γίνονται «μπλε» και ποιες «κοκκινίζουν».

04:04 Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κορoνοϊό και την πανδημία έχει περάσει σχεδόν από όλα τα στάδια του πένθους. Στην αρχή ήταν η άρνηση, στη συνέχεια ήταν ο θυμός και στο τέλος, η παραδοχή. Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο ίδιος ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν την πανδημία.

03:57 Προβάδισμα Μπάιντεν με 85 εκλέκτορες έναντι 72 εκλεκτόρων για τον Τραμπ 

03:55 Εκλογές ΗΠΑ - Αποτελέσματα σε 17 Πολιτείες: Πού κερδίζει ο Τραμπ, πού ο Μπάιντεν

03:49 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία Άρκανσο (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News και το MSNBC.

03:33 Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως παίρνει το προβάδισμα στην κρίσιμη Πολιτεία της Φλόριντα. Ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.

03:26 Ο Aμερικανός πρόεδρος από τις πρώτες ημέρες της θητείας του κατέστησε σαφές σε όσους τον περιβάλουν πως η μονιμότητα είναι λέξη άγνωστη. Δεν είναι τυχαία η ατάκα που τον καθιέρωσε ως τηλεαστέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, «Απολύεσαι!».

03:20 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται σύμφωνα με προβλέψεις ινστιτούτων και μέσων ενημέρωσης να επικρατεί στην πολιτεία Ιλινόι (20 εκλέκτορες), Νιού Τζέρζι (14), στη Μασαχουσέτη (11), στο Μέριλαντ (10), στο Κονέτικατ (7), στο Ρόουντ Άιλαντ (4), στο Ντέλαγουερ (3) και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον (3). Τις προβλέψεις αυτές έκαναν (χωριστά) το ινστιτούτο Edison Research, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

03:18 Διαρκώς αλλάζει μορφή το εκλογικό αποτέλεσμα για την προεδρία στις ΗΠΑ όσο προχωράει η καταμέτρηση των ψήφων

03:16 Εκλογές ΗΠΑ - Υφαντής: Πώς έφτασε η Αμερική σε ακραία πόλωση

03:12 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), Τενεσί (11 εκλέκτορες), Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισισίπι (6 εκλέκτορες) και Μιζούρι (10 εκλέκτορες)

03:10 Ο γερουσιαστής στο Ροντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης δίνει τις εκτιμήσεις του για την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ

03:09 Ο καθηγητής πανεπιστημίου του Μέρυλαντ Θεόδωρος Καρυώτης μιλάει για τον διχασμό και την πόλωση που επικρατεί στις ΗΠΑ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

03:07 Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας Νεβάδα προσέφυγαν εκτάκτως στη δικαιοσύνη για να περιορίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

03:06 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

03:04 Εκλογές ΗΠΑ - Συρίγος: Έρχεται όξυνση και εντάσεις στα ελληντουρκικά

03:02 Τα πρώτα exit poll δείχνουν προβάδισμα Μπάιντεν με 85 εκλέκτορες έναντι 55 εκλεκτόρων για τον Τραμπ 

03:01 Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, επανεκλέγεται στο σώμα, βάσει των ως τώρα αποτελέσματα στο Κεντάκι, επικρατώντας της Δημοκρατικής αντιπάλου του Έιμι Μακγκράθ, προβλέπει το Fox News.

02:56 Οι πρώτες νίκες Τραμπ και Μπάιντεν

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει ήδη την πολιτεία του Βερμόντ (3 εκλέκτορες) και τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία του Κεντάκι (8 εκλέκτορες) και διατηρεί προβάδισμα στην Ιντιάνα (11 εκλέκτορες). Παράλληλα αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες). 

02:53 Όπως μεταδίδει η Νίκη Λυμπεράκη, ο κόσμος δεν πιστεύει ότι θα χάσει ο Τραμπ, τον θεωρούν κάτι παραπάνω από πολιτικό, είναι ένας performer - το αντισυστημικό χαρτί του Τραμπ

02:49 Θρίλερ στη Φλόριντα- πολύ μικρές διαφορές, στο 20% της καταμέτρησης στο Οχάιο προηγείται ο Μπάιντεν

02:47 Έστησαν φράχτη γύρω από τον Λευκό Οίκο υπό τον φόβο επεισοδίων - Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Πίτερ Νιούσαμ είχε προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο τις δημοτικές αρχές για το σενάριο διαμαρτυριών μετά τις εκλογές

02:37 Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Κώστας Υφαντής σχολιάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

02:35 Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

02:32 Εκλογές ΗΠΑ - αποτελέσματα: Βερμόντ σε Μπάιντεν, Κεντάκι σε Τραμπ

02:30 Διαρκής εναλλαγή στη Φλόριντα

02:26 Tα πρώτα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

02:17 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία Ιντιάνα (11 εκλέκτορες), σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, καθώς και στην πολιτεία Κεντάκι (8 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

02:16 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) και το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

02:12 Mέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει τους 11 εκλέκτορες από την Ιντιάνα

02:07 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, δίνει την δική του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

02:01 Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει, στην καρδιά, μισός Έλληνας. Ο Τζο Μπάιντεν έχει πολύ στενούς δεσμούς με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, κάτι που τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

01:55 Ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ δήλωσε ότι ψήφισε για πρώτη φορά στην ζωή του σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επιλέγοντας εκείνον που εμπιστεύεται περισσότερο για επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου: τον εαυτό του.

T
T

01:49 Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης, μιλάει στο Open για την σημασία που θα έχει το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για την Ελλάδα

01:44 Με μουσική και πολιτικά συνθήματα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Black Lives Matter της Ουάσινγκτον, δίπλα στον Λευκό Οίκο, ένα σημείο της αμερικανικής ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που έχει αναχθεί σε σύμβολο αντίστασης κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

01:36 ΝΒC: Πάνω από το 60% των ψηφοφόρων κρίνουν ως σημαντικό παράγοντα το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού και της διαχείρισής της

01:29 Μήνυμα Τραμπ στο Twitter: «Φαίνεται ότι πάμε καλά σε όλη τη χώρα. Ευχαριστούμε»

01:26 Με καταμετρημενο το 1% στην Ιντιάνα 72% Τραμπ, 26,1% Μπάιντεν (11 εκλέκτορες η Ιντιάνα)

01:25 Mε καταμετρημένο το 1% στο Κεντάκι, 73% Τραμπ, 27% Μπάιντεν (8 εκλέκτορες έχει το Κεντάκι)

01:22 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να απευθυνθεί απόψε στον αμερικανικό λαό όπου φαίνεται ότι θα δώσει και πολλές απαντήσεις. Υπάρχει γενικότερα μία αίσθηση αισιοδοξίας στο «στρατόπεδο» του Μπάιντεν όμως υπάρχει μία αίσθηση απαισιοδοξίας αναφορικά με την Φλόριντα. Για αυτό το λόγο, έχει γίνει έκκληση στους οπαδούς του να σπεύσουν στις κάλπες.

01:10 Ο Τραμπ ήθελε να αλλάξουν κάποια πράγματα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Η Μόσχα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αναμέτρηση. «Τα γεράκια είναι αυτά που κυβερνούν στις ΗΠΑ» αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, ανταποκριτή του Open στην Μόσχα. «Αν μπορούσε να επιλέξει η Μόσχα, θα επέλεγε Τραμπ» σχολίασε.

01:05 Στο Βερολίνο περιμένουν να νικήσει ο Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Open, Παντελής Βαλασόπουλος

01:03 Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, μιλάει ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για την στάση των Aμερικανών απέναντι στην Ελλάδα αλλά και δηλώνει ότι προβλέπει όξυνση των ελληνοτουρκικών εντάσεων μετά τις εκλογές.

00:55 Παράταση στη Β. Καρολίνα λόγω μεγάλης προσέλευσης

00:53 Από την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου θα παρακολουθήσει τελικά ο Τραμπ τις εκλογές και όχι από το Οβάλ γραφείο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου

00:52 Αστυνομικές δυνάμεις και έξω από τον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

00:51 Σε λιγότερο από 20 λεπτά κλείνουν οι κάλπες σε Ιντιάνα και Κεντάκι

00:50 Πηγές από το στρατόπεδο Μπάιντεν αναφέρουν ότι η Φλόριντα θα είναι ντέρμπι

00:48 Ενόψει τον αμερικανικών προεδρικών εκλογών έχει ενδιαφέρον σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά να δούμε αναλυτικά την στενή σχέση του προέδρου Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν

00:40 Εκλογές ΗΠΑ - Μάζης: Πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα τα ελληνοτουρκικά

00:39 Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, «δυσκολεύει» η Φλόριντα για τον Μπάιντεν. Μια ανατροπή όμως στο Τέξας θα σημάνει ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ κοντά στην εκλογή

00:36 Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, Κώστα Παναγόπουλο, μια ισοπαλία (269 Ρεπουμπλικανικό κόμμα - 269 Δημοκρατικό κόμμα) 538 εκλεκτόρων, φαντάζει στατιστικά απίθανη

00:30 Αλλεπάλληλες γκάφες έκανε ο υποψήψιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φιλαδέλφεια, καθώς μπέρδεψε τις εγγονές του και τους οποίους παρουσίασε τον γιο του, τον Μπο... ο οποίος έχει πεθάνει από το 2015.

00:25 Εκλογές ΗΠΑ: Πόλωση και φόβοι για επεισόδια στην Ουάσιγκτον

00:14  Ο καθηγητής γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης, σχολιάζει στο Open την αμερικανική εκλογική αναμέτρηση και δίνει μία πρώτη εκτίμηση για το πόσο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών.

00:10 Όπως σχολίασε στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο ασχέτως προέδρου

00:02 Δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από κέντρο ψηφοφόρων στη Βιρτζίνια

23:58 Από λεπτό σε λεπτό αναμένονται τα πρώτα exit poll

23:56 Ποιες Πολιτείες παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές στις ΗΠΑ

23:53 Ποιον θα ψήφιζαν οι Βρυξέλλες για επόμενο πρόεδρο

Αν οι Βρυξέλλες ψήφιζαν στις αμερικανικές εκλογές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιον θα υποστήριζαν. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ είναι στο χειρότερο σημείο από ποτέ και σ’ αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

23:52 Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η Πενσυλβάνια μπορεί να αναδειχθεί ως πολιτεία-κλειδί. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι εκμυστηρεύτηκε πως «μπορεί να φτάσουμε στα δικαστήρια για να δούμε ποιος θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ»

23:40 Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στην Ουάσιγκτον, Mιχάλη Ιγνατίου, για πρώτη φορά γίνονται στις ΗΠΑ εκλογές σε τέτοια πόλωση

23:39 Όπως μεταδίδει η Νίκη Λυμπεράκη από την Ουάσιγκτον, τα κτίρια στην περιοχή οχυρώνονται υπό τον φόβο επεισοδίων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

23:38 Σπανίως οι Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τόσο καθοριστική επιλογή: πιο διχασμένοι από ποτέ, συνέρρευσαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός τους, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντεν, που τους υπόσχονται δύο αντίθετα πολιτικά οράματα. Oι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια μακρά νύχτα αναμονής των αποτελεσμάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν πολύ.

23:33 Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε απόψε ότι το γραφείο της ερευνά τις καταγγελίες ότι πολλοί άνθρωποι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις από αυτοματοποιημένα συστήματα (robocall) που τους προέτρεπαν να μην ψηφίσουν σήμερα.

23:27 Τα πρώτα exit poll ανά πολιτεία αναμένονται στις 00:00 ώρα Ελλάδος 

23:24 Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν αναφορές χρηστών του Instagram ότι έβλεπαν ειδοποιήσεις στην συγκεκριμένη πλατφόρμα ότι η μέρα των αμερικανικών εκλογών είναι αύριο (ενώ είναι σήμερα)

T

23:10 Οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μπορεί να εξασφαλίσουν ακόμη και 55 από τις 100 έδρες της Γερουσίας, κάτι που θα σήμαινε ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια θα είχαν υπό τον έλεγχό τους και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, αφού αναμένεται ότι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων (435 έδρες).

22:48 Οι Δημοκρατικοί δίνουν μάχη για να κερδίσουν τις 14 έδρες της Γερουσίας που θα ανανεωθούν στις σημερινές εκλογές και θα τους έδιναν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου, όμως τα τελικά αποτελέσματα σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να μην γίνουν γνωστά προτού να περάσουν αρκετές ημέρες ή ακόμη και μήνες.

22:30 Tο FBI ερευνά μια σειρά από μυστηριώδεις, αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις που παρότρυναν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών, όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Πάντως το FBI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

εκλογές ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ