Κόσμος | 15.11.2020 15:42

Κορoνοϊός: «Βράζει» η Ευρώπη για το lockdown - Διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Newsroom

Εκατοντάδες αρνητές της πανδημίας συγκρούστηκαν στο κέντρο της Φρανκφούρτης, αντιδρώντας στο lockdown και ζητώντας να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Η Αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Στην Πορτογαλία εστιάτορες και ξενοδόχοι και όσοι απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λισαβώνας για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. 


Στην Ιταλία οι κάτοικοι της Νάπολι προσπαθούν να συνηθίσουν στις συνθήκες του νέου lockdown που ισχύει από σήμερα.  Στη χώρα η θετικότητα είναι αρκετά υψηλή με 16 στα 100 τεστ να βγαίνουν θετικά 

AP/Φρανκφούρτη

Στην Αυστρία ο καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει σε νέο lockdown για ένα μήνα. Επειδή οι αριθμοί δεν υποχωρούν με το ισχύον «μερικό lockdown», καθίσταται αναγκαία μία σκλήρυνση των μέτρων, ανέφερε ο καγκελάριος, σημειώνοντας ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την προέλευση του 77% των νέων λοιμώξεων, και για τον λόγο αυτό το δεύτερο lockdown είναι «το αξιόπιστο μέσο που θα λειτουργήσει».

Απευθύνοντας έκκληση, να γίνονται συναντήσεις κατά το δυνατόν μόνο με ένα πρόσωπο, τόνισε ότι «κάθε κοινωνική επαφή είναι και κατά μία πολύ, και μόνον έτσι μπορούν να σωθούν τα Χριστούγεννα και ο χρόνος πριν από αυτά».

Στην Γαλλία, αστυνομικοί διέλυσαν παράνομο πάρτι στο Joinville-Le Point κοντά στο Παρίσι. Εισέβαλαν σε σπίτι όπου 400 άνθρωποι γλεντούσαν σε παράνομο πάρτι αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα.

περιοριστικά μέτραlockdownΕυρώπηΚορονοϊός