Κόσμος | 06.01.2019 17:52

Ισπανία: Νέα υπόθεση «αγέλης»-Ομαδικός βιασμός γυναίκας την Πρωτοχρονιά

Newsroom

Τέσσερις πολίτες Ισημερινού,συνελήφθησαν από την Ισπανική αστυνομία καθώς θεωρούνται ύποπτοι για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε μία νεαρή την Πρωτοχρονιά.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σήμερα η Πολιτοφυλακή της χώρας, η οποία συνέκρινε την υπόθεση με την περιβόητη πράξη της ομάδος νεαρών βιαστών της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής του Αλικάντε οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την 1η Ιανουαρίου κι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι μία 19χρονη είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της.

Γνωστός στις αρχές ο ένας από τους συλληφθέντες

Ένας από τους υπόπτους της επίθεσης, ένας 22χρονος και γνωστός από το παρελθόν στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων , είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με το φερόμενο ως θύμα τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά σε άλλες περιστάσεις και άλλες δύο γυναίκες. Ωστόσο δεν παρατίθενται άλλες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο αναφέρουν ότι οι θεωρούμενοι ως δράστες φέρεται επίσης να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους. Παράλληλα ο ισπανικός Τύπος συγκρίνει την υπόθεση αυτή με εκείνην της «Αγέλης» (La Manada), όπου πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτηρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα (βόρεια) και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, αυτοεπαιρόμενοι για τον «άθλο» τους.

Οι πέντε δράστες καταδικάστηκαν ενώ, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη—κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της «Πατριαρχίας» — διότι δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και στο σκεπτικό της το αδίκημα του βιασμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα στο σημείο αυτό, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

βιασμόςΠρωτοχρονιάΙσπανία