Κόσμος | 17.04.2021 20:02

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η πιο συγκινητική εικόνα στην κηδεία – Η μοναξιά της βασίλισσας Ελισάβετ

Newsroom

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται σιωπηλή στην θέση της μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ για να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο κι αυτή είναι η εικόνα που κυριαρχεί από την κηδεία που παρακολούθησαν εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η φωτογραφία της, που έκανε τον γύρο του κόσμου, προκάλεσε μάλιστα και θετικά σχόλια από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για την πιο σπαρακτική εικόνα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Φίλιππος: Η συνάντηση Χάρι και Ουίλιαμ στην κηδεία του παππού τους

Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο της σύζυγο, απομονωμένη από τους υπόλοιπους λίγους καλεσμένους. 

(Copyright: AP Images)

«Η έντονη αυτή εικόνα είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του πόνου, που προκαλείται από την πανδημία και υπογραμμίζει το τραγικό χρέος πολλών στον κόσμο, που κλήθηκαν να κηδέψουν τους ανθρώπους που έχασαν αυτόν τον χρόνο, μόνοι τους», αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και μέχρι τον θάνατό του υπήρξε από τους μακροβιότερους συζύγους μονάρχη στον κόσμο. Η εικόνα αναμένεται να σχολιαστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς θεωρείται η πιο συγκινητική που τράβηξαν οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στην κηδεία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, παρόλο που οι κάμερες διατηρούσαν σεβαστή απόσταση από την Ελισάβετ, η βασίλισσα φαινόταν τόσο μόνη και αρκετά σκεπτική. «Νομίζω ότι ήταν πολύ θλιβερό να την βλέπω να κάθεται μόνη της. Ήταν μια πολύ σκοτεινή εικόνα και νομίζω ότι όλοι θα προβληματιστούν σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελισάβετ ήταν εμφανώς συγκινημένη, ενώ σύμφωνα με την Dailymail, στη διαδρομή προς τον ναό η ίδια δάκρυσε και σκούπισε αμέσως το δάκρυ από το μάγουλό της.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι Βρετανοί τον αποχαιρέτησαν - Συγκίνηση στην κηδεία του

κηδείαΒασίλισσα ΕλισάβετΜεγάλη Βρετανίαπρίγκιπας Φίλιππος