Κόσμος | 20.05.2021 14:24

Ερντογάν: «Και 3-5 ευρώ ή δολάρια να μπουν στη χώρα, ας μπουν»

Μαρία Ζαχαράκη

«Εκπτώσεις» προκειμένου να εισέλθει συνάλλαγμα στη χώρα είναι έτοιμος να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, ακόμη κι αν πρόκειται για 3-5 δολάρια ή ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή περνάμε μια περίοδο με τον κορονοϊό και τουρίστες κ.λπ. δεν μπορούν να έρθουν ούτως ή άλλως. Και σε αυτούς που  έρχονται  λαμβάνοντας τόσα  ρίσκα,   τί  να τους πούμε δηλαδή; ‘Μην κάνετε βόλτες να τους πούμε; Εάν είναι να μπουν 3-5 δολάρια ή ευρώ στη χώρα μας, άστα να μπουν», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι παρόλο που πολλά μέρη είναι κλειστά στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάναχμέτ, «υπάρχουν τουρίστες που κάνουν βόλτες για να αγοράσουν  χαλιά κ.λπ. Εάν αγοράζουν κάποια πράγματα, ας αγοράσουν, γιατί να κλείσετε την πόρτα σας; Εάν πρόκειται να μπει στην Τουρκία ξένο νόμισμα, αφήστε το να μπει».

Μήνυση κατά της Ακσενέρ για προσβολή 

Μήνυση κατά της αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας μάλιστα ηθική αποζημίωση 250 χιλιάδων λιρών (25 χιλιάδων ευρώ), για τη δήλωσή της την περασμένη Τρίτη που τον παρομοίωσε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά επισήμως αναστολή διαπραγματεύσεων με Τουρκία

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΜεράλ Ακσενέρ