Κόσμος | 15.06.2021 19:43

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Μη καταγεγραμμένα κρούσματα σε 5 Πολιτείες από το 2019

Newsroom

Νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα για το πως πραγματοποιήθηκε αρχικά η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού δίνει μελέτη της αμερικανικής κυβέρνησης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με τη μελέτη, υπήρχαν μη καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού από τον Δεκέμβριο του 2019 ή από τις πρώτες εβδομάδες του 2020 σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, δηλαδή προτού οι πολιτείες αυτές αναφέρουν τα πρώτα περιστατικά κορονοϊού.   

Επιστήμονες οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα αίματος για μελέτη του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, εντόπισαν επτά άτομα σε πέντε αμερικανικές πολιτείες (στο γεωγραφικό τρίγωνο Μισισίπι - Ουισκόνσιν - Πενσιλβάνια), τα οποία είχαν μολυνθεί από Covid 19 μερικές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες πριν επιβεβαιωθούν τα πρώτα κρούσματα στις συγκεκριμένες πολιτείες. Μάλιστα η μελέτη αναφέρει πως ένα ζευγάρι είχε εμφανίσει και ήπια συμπτώματα κορονοϊού

Δύο δείγματα, ένα από το Ιλινόις και ένα από τη Μασαχουσέτη, χρονολογούνται στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2020, όπως ανέφεραν οι ερευνητές. Οι ίδιοι τονίζουν πως τα αντισώματα που βρέθηκαν στα δείγματα αυτά εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες αφότου τα άτομα είχαν μολυνθεί.

Βρέθηκαν 9 μολυσμένα άτομα σε 24.079 συμμετέχοντες

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, η μελέτη έδειξε πως τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στα δείγματα ήταν πολύ μικρός. Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν ενδείξεις μόλυνσης σε 9 δειγματα από τα συνολικά 24.079 που συμμετείχαν στην έρευνα (τα δύο αφότου η Πολιτεία είχε ανακοινώσει επίσημα κρούσματα). Τα συγκεκριμένα δείγματα αίματος ελήφθησαν μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2020 και 18 Μαρτίου 2020.

Ωστόσο, ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός θετικών δειγμάτων δείχνει πως ο κορονοϊός υπήρχε στις ΗΠΑ εβδομάδες πριν οι αμερικανικές Αρχές ανακοινώσουν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.

«Μας βοηθά να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τη γεωγραφική εξάπλωση ως προς τα σημεία που βρισκόταν ο ιός εκείνες τις πρώτες μέρες της επιδημίας στις ΗΠΑ», δήλωσε η επικεφαλής καθηγήτρια επιδημιολογίας, Κέρι Άλτχοφ.

Πού βρέθηκαν τα 9 κρούσματα

Σύμφωνα το δημοσίευμα τα 9 κρούσματα βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας:

  • Τρείς στο Ιλινόι
  • Ένας στη Μασαχουσέτη
  • Ενας στο Ουισκόνσιν 
  • Ενας στην Πενσιλβάνια
  • Ενας στο Μισισίπι
  • Ακόμα 2 βρέθηκαν στο Ιλλινόι αλλά σε περίοδο που ήδη οι αρχές τις πολιτείας είχαν ανακοινώσει κρούσματα

Και άλλες έρευνες έδειξαν κρούσματα από το 2019

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, και άλλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στο τελευταίο έτος έδειξαν πως θα μπορούσαν να υπάρχουν κρούσματα COVID 19 ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019. Ερευνητές δήλωσαν ότι εντόπισαν ενδείξεις μόλυνσης σε δύο άτομα κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας στη βόρεια Καλιφόρνια -στα μέσα Δεκεμβρίου 2019- και στο Κονέκτικατ στις 10 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν πως τα συγκεκριμένα ευρήματα δε σημαίνουν πως ο ιός εμφανίστηκε πρώτα στις ΗΠΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Απεργία 16 Ιουνίου – ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Απεργία 16 Ιουνίου - ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν Τραμ και Ηλεκτρικός

Προβληματισμός για τα «μπρος-πίσω» με το AstraZeneca – Κικίλιας: Με το ίδιο σκεύασμα η β' δόση

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ

Κορονοπάρτι ΑΠΘ: «Το πόδι του είναι πολτοποιημένο», λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

ΚορονοϊόςκρούσματαΗΠΑ