Κόσμος | 02.12.2021 18:26

Ακάρ: Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είμαστε μία ισχυρή Τουρκία

Newsroom

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργού οικονομικών της Τουρκίας, όπου ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Χουλουσί Ακάρ ευχήθηκε το εθνικό θαλάσσιο κανόνι να αποβεί ωφέλιμο για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγχαίροντας όσους συνέβαλαν στην κατασκευή του νέου οπλικού συστήματος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Κανένα από αυτά τα έργα δεν είναι το τελευταίο. Κάθε ένα από αυτά είναι η αρχή της επόμενης φάσης. Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας συνεχίζοντας και επιταχύνοντας το έργο μας», είπε.

Αιχμές κατά των ΗΠΑ 

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας και για την ασφάλεια των 84 εκατομμυρίων πολιτών μας, χωρίς να φοβόμαστε τίποτα», τόνισε. Αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ και των άλλων χωρών που έχουν σταματήσει να πωλούν εξοπλισμούς στην Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Ακόμα και τώρα, δυστυχώς, κάποιες από τις ανάγκες μας καθυστερούν να εκπληρωθούν, δεν απαντώνται και η δουλειά μας για την προμήθεια υλικών επιβραδύνεται, είτε ρητά είτε σιωπηρά, από φίλους και συμμάχους. Ως εκ τούτου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν σοβαρό αποκλεισμό», είπε.

«Είμαστε αποφασισμένοι και με πείσμα. Όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι ένας σημαντικός δείκτης του τι θα πετύχουμε στο μέλλον», ανέφερε, στέλνοντας μήνυμα στη διεθνή κοινότητα.

«Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα με την ιστορία, τις αξίες, τη γεωγραφία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της εν γένει. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και ορατό από όλους», διαμήνυσε.

Τούρκος υπουργός ΆμυναςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΧουλούσι ΑκάρΤουρκία