Κόσμος|04.02.2019 16:14

Η Ιταλία «μπλοκάρει» την αναγνώριση του Γκουαϊδό από την Ε.Ε.

Newsroom

Η Ιταλία μπλόκαρε τη Δευτέρα δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Το Reuters σημειώνει πως η αντίθεση της Ιταλίας εμπόδισε την υιοθέτηση ενιαίας στάσης από την Ε.Ε.

Ωστόσο, ήδη Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία και Σουηδία αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε στο Twitter.

Το καθεστώς του Μαδούρο αρνήθηκε μέχρι στιγμής την οργάνωση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Για τον λόγο αυτόν, θεωρούμε από αυτήν την στιγμή τον πρόεδρο Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο σύμφωνα με το σύνταγμα της Βενεζουέλας», αναφέρεται στο κείμενο στα ισπανικά που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του αυστριακού καγκελάριου στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Αντερς Σάμουελσεν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίζεται ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας μέχρι την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Χουάν ΓκουαϊδόΕυρωπαϊκή Ένωσηαναγνώριση