Κόσμος|09.03.2022 12:35

Πόλεμος στην Ουκρανία - To OPEN σε καταφύγιο στην Οδησσό: Πολεμικές προετοιμασίες από τους κατοίκους - Γεμίζουν σακιά με άμμο από τη θάλασσα για οχυρωματικά

Newsroom

Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία για 14η ημέρα το OPEN βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης καταγράφοντας την σύρραξη με απεσταλμένους σε όλη τη χώρα.

Το συνεργείο του OPEN στην Οδησσό βρέθηκε μέσα σε καταφύγιο της πόλης με τους Παναγιώτη Λιανό και Μπάμπη Γεωργάτο να μεταφέρουν την εικόνα από το σημείο και τη Γεωργία Λαγού να μεταφέρει το κλίμα από τις πυρετώδεις προετοιμασίες με την πόλη να ζει υπό τον φόβο εισβολής της Ρωσίας

Αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, σε αυτά τα καταφύγια τρέχουν για να σωθούν οι εναπομείναντες κάτοικοι μόλις ηχούν οι σειρήνες του πολέμου. 

Μέσα στο χώρο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το τί πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τη δημοσιογράφο του OPEN να μεταδίδει το πόσο τρομακτική είναι η όλη εικόνα για τον 21ο αιώνα. 

Η πόλη που χαρακτηρίζεται ως το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας» σήμερα είναι εντελώς διαφορετικής, καθώς βρίσκεται σε πολεμικές προετοιμασίες με τους κατοίκους να προστρέχουν μαζικά στη θάλασσα για να μαζέψουν άμμο από τη θάλασσα ώστε να φτιάξουν οχυρωματικά έργα σε περίπτωση εισβολής. 

πόλεμοςΡωσίαΟδησσόςειδήσεις τώραOPENΟυκρανία