Κόσμος|10.03.2022 09:16

Πόλεμος Ουκρανία – Τσαβούσογλου για συνάντηση Αττάλειας: Ελπίζουμε σε κατάπαυση του πυρός

Μαρία Ζαχαράκη

Σε αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και μόνιμη λύσης ελπίζει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την σημερινή συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα.

Σε δηλώσεις του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι δύο ΥΠΕΞ ακόμη και που δέχτηκαν αυτή τη συνάντηση είναι ένδειξη ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν αυτό το σοβαρό ζήτημα. «Πρόκειται για σοβαρό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές ζήτησαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση. Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των δύο πλευρών στην Τουρκία λόγω της πολιτικής που ακολουθεί.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ με τίτλο «Ο κόσμος περιμένει όμορφα νέα από την Αττάλεια», γράφει ότι η διεθνής κοινότητα με κομμένη την ανάσα αναμένει νέα για κατάπαυση του πυρός. Εκτιμά ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πλευρές ‘μαλάκωσαν’ πριν από την συνάντηση.

Η φιλοκυβερνητική Σαμπάχ έχει τίτλο «Τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα στην Αττάλεια». Να σημειωθεί ότι ο αντιπολιτευτικός Τύπος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη συνάντηση.

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσία