Κόσμος|23.03.2022 18:46

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας - Αναφορές πως «εξαφανίστηκε»

Newsroom

Η κρίση που έχει ξεκινήσει από την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όλο και μεγαλώνει, με χαρακτηριστικό σημερινό δημοσίευμα που θέλει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, να αγνοείται ενώ είχε αναφερθεί ότι αντιμετωπίζει «καρδιολογικά προβλήματα».

Ειδικότερα, ο υπουργός της Ρωσίας δεν έχει εμφανιστεί εδώ και 12 μέρες και στην τηλεόραση προβάλλονται πλάνα και φωτογραφίες αρχείου, αναφέρουν δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail. Οι συγκεκριμένες αναφορές έρχονται μετά την αποκάλυψη πως ο Πούτιν ξεκίνησε ένα «κυνήγι μαγισσών» στον στενό του κύκλο, καθώς ΗΠΑ και Βρετανία έλαβαν διαρροές των στρατιωτικών του σχεδίων.

Μεταξύ εκείνων που κίνησαν υποψίες ήταν ο Σοϊγκού, ο οποίος είναι επικεφαλής της αιματηρής «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, η οποία πιστεύεται ότι έχει οδηγήσει ήδη σε περισσότερους από 10.000 νεκρούς στρατιώτες και θανάτους αμάχων.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Ρώσου υπουργού έχουν περιοριστεί σημαντικά από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η μικρότερη κόρη του εθεάθη να ποζάρει με τα χρώματα της Ουκρανίας (μπλε και κίτρινο).

Στις 18 Μαρτίου, ο 66χρονος Σοϊγκού αναφέρθηκε σε μια ανακοίνωση του ιστότοπου του Κρεμλίνου η οποία έλεγε ότι αυτός και ο Πούτιν είχαν συζητήσει την «πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» με μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας. Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες δεν δημοσιεύτηκαν.

Την ίδια μέρα, το Channel One μετέδωσε είδηση σχετικά με τον Σοϊγκού που παρουσίαζε βραβεία, όμως, μία εικόνα που χρησιμοποιήθηκε με το ρεπορτάζ ήταν η ίδια με αυτή που εμφανιζόταν σε άλλο ρεπορτάζ τις 11ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, τις πρώτες ημέρες του πολέμου εμφανιζόταν και συχνά γίνονταν αναφορές στο όνομά του. Ο κύκλος του αναφέρει ότι δεν ήταν καλά -αντιμετωπίζοντας καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Σοϊγκού θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς και πιστούς συνεργάτες του Πούτιν, αλλά υπάρχουν αναφορές πως ο Ρώσος πρόεδρος ασκεί πιέσεις για τη διεξαγωγή του πολέμου τόσο στον ίδιο όσο και σε επικεφαλής του στρατού και υπεύθυνους ασφαλείας.

πόλεμοςΡωσίαεξαφάνισηΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαειδήσεις τώρα