Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει αντιπυραυλική ασπίδα
NewsroomΗ κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αργά το βράδυ της Κυριακής.
"Αυτό είναι ασφαλώς ένα από τα θέματα που συζητάμε, κι υπάρχει λόγος", δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ερωτηθείς εάν και κατά πόσον η χώρα θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ανάλογο με αυτό του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας από το υπάρχον –που βασίζεται σε συστοιχίες Patriot, αμερικανικής κατασκευής–, ο κ. Σολτς απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, λέγοντας απλά "πρέπει να έχουμε κατά νου πως έχουμε έναν γείτονα που είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση βίας για να επιβάλει τα συμφέροντά του".
- Η ΕΕ δεν θα μείνει αμέτοχη: Σχεδιάζει περιορισμούς... τύπου «Τραμπ» σε εισαγωγές τροφίμων
- Το ethnos.gr στον Βοτανικό: Η πρόοδος των τελευταίων 10 μηνών, η αλλαγή στο κολυμβητήριο και ο ρεαλιστικός στόχος των εγκαινίων
- Αγωνία για 21χρονο τουρίστα στα Χανιά: Χάθηκαν τα ίχνη του στο Φαράγγι της Σαμαριάς
- Έρχεται το... «Δεν μου αρέσει» στο Instagram; Θα φαίνεται όταν το πατάμε σε αναρτήσεις;