Κόσμος|03.04.2022 17:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν αποχωρεί πραγματικά από το Κίεβο, λέει ο Στόλτενμπεργκ

Newsroom

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Κυριακή στο CNN ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, δεν αποτελεί μία πραγματική απόσυρση, αλλά είναι κυρίως μία ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις «αποχωρούν ταχέως» από τις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, με στόχο να αναδιαταχθούν προς τα ανατολικά και τα νότια.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, ένας άλλος σύμβουλος της προεδρίας, ο Ολέξι Αρέστοβιτς, διαβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «εκδίωξαν τον εχθρό προς τα σύνορα’ και ότι «περισσότερες από 30 κοινότητες απελευθερώθηκαν».

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες στις 5-7 Απριλίου

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 5-7 Απριλίου για τη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.