Κόσμος|04.04.2022 13:20

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μακρόν: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τα εγκλήματα στην Μπούxα

Newsroom

Για σαφείς ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ευθύνονται για δολοφονίες στην πόλη Μπούχα της Ουκρανίας έκανε λόγο τη Δευτέρα 4 Απριλίου ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου. Είναι λίγο ως πολύ αποδεδειγμένο ότι ο ρωσικός στρατός ευθύνεται», δήλωσε ο Μακρόν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Αυτό που συνέβη στην Μπούτσα απαιτεί ένα νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα», πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αυτόν τον μήνα αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας του, πρότεινε αυτές οι νέες κυρώσεις να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο.

Η Ρωσία χθες, Κυριακή, αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων στην πόλη Μπούχα κατηγορώντας την Ουκρανία ότι έχει στήσει μια «παράσταση» για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 έπειτα από την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εις βάρος της χώρας για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

εγκλήματα πολέμουειδήσεις τώρακυρώσειςΟυκρανίαΡωσίαπόλεμοςΕμανουέλ Μακρόν