Κόσμος | 10.04.2022 14:41

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένκσι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σολτς

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς και για επιπλέον αμυντική και οικονομική υποστήριξη προς τη χώρα του. Συγκεκριμένα έκανε την παρακάτω δήλωση στο Twitter.

«Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως ο πρόεδρος είχε τηλεδιάσκεψη με Ουκρανούς αξιωματούχους κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι προτάσεις του Κιέβου σχετικά με ένα έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα στην ουκρανική πόλη Ντεργκάτσι στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινιεγκούμποφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι ρωσικές δυνάμεις διενήργησαν 66 επιθέσεις πυροβολικού σε διάφορες περιοχές, είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, υπάρχουν απώλειες. Όπως μπορείτε να δείτε, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να 'πολεμά' με τον άμαχο πληθυσμό, επειδή δεν έχει καθόλου νίκες στο μέτωπο», είπε ο Σινιεγκούμποφ. Τo Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις πληροφορίες αυτές.

Βολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμος