Κόσμος|28.04.2022 19:41

Η Δανία σταματά τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό - «Η πανδημία είναι υπό έλεγχο»

Newsroom

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών αποφάσισε να αναστείλει η Αρχή Υγείας της Δανίας, καθώς όπως επισημαίνει, η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η χώρα προχώρησε στην κατάργηση όλων των μέτρων κατά του κορονοϊού, εξηγώντας πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 81% του πληθυσμού έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

Η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, δήλωσε: «ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19».

Η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι προσκλήσεις για εμβολιασμό θα σταματήσουν στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι. «Πριν την επανέναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος θα προηγηθεί μια ενδελεχής εκτίμηση από επαγγελματίες, σχετικά με το ποιος και πότε πρέπει να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», τόνισε η Soborg.

Να σημειωθεί ότι και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό του σχεδόν στο ένα δεύτερο, με το μπάτζετ της Βρετανίας για τον κορονοϊό, για το τρέχον έτος, να έχει μειωθεί σχεδόν κατά 90% σε σχέση με το 2021.

εμβόλιαΚορονοϊόςειδήσεις τώραεμβολιασμοίΔανία