Κόσμος | 25.05.2022 13:10

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως το λιμάνι της Μαριούπολης επαναλειτουργεί

Newsroom

Τη λειτουργία του λιμανιού της Μαριούπολης σε καθημερινή βάση, μετά από περίπου πέντε μήνες απραξίας λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού και της εμπόλεμης κατάστασης με τους Ουκρανούς, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε την Τετάρτη 25/5 ότι οι δραστηριότητες αποναρκοθέτησης και αποστρατικοποίησης του θαλάσσιου λιμένα έχουν ολοκληρωθεί. Το λιμάνι, σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, «άρχισε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση».

Η Μαριούπολη βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια θαλάσσιου εμπορίου στην Ουκρανία.

Στις 20 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του τμήματος, Σεργκέι Σόιγκου, είχε αναφέρει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ολοκλήρωση της αποχώρησης των παραδοθέντων Ουκρανών στρατιωτικών από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη και τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Ενισχύονται οι κάτοικοι του Ντονμπάς

Στο μεταξύ, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας υποστήριξε την υποψηφιότητα του Aλεξάντερ Κουρένκοφ για τη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης σύμφωνα με πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Κουρένκοφ υπηρέτησε στο παρελθόν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSO) και αργότερα στο κεντρικό γραφείο της Ρωσικής Φρουράς. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κουρένκοφ υποσχέθηκε μέτρα υποστήριξης για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης και αύξηση της βοήθεια προς τους κατοίκους του Ντονμπάς που έχουν υποφέρει λόγω των εχθροπραξιών.

λιμάνιΜαριούποληΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανία