Κόσμος|09.07.2022 18:13

Βρετανία: Η υπουργός Παιδείας του Τζόνσον έδειξε το μεσαίο δάχτυλό της σε διαδηλωτές

Newsroom

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας που ταλανίζει το κόμμα των Συντηρητικών στη Βρετανία και οδήγησε στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, φαίνεται ότι τα νεύρα στο στρατόπεδο των Τόρις δεν είναι καλά.

Μεταξύ όλων των άλλων, σάλο προκάλεσε η απρεπής χειρονομία της υπουργού παιδείας της κυβέρνησης Τζόνσον, Άντρεα Τζένκινς, η οποία αποφάσισε να δείξει, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, το μεσαίο της δάχτυλο. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά την είσοδο της Τζένκινς στην πρωθυπουργική κατοικία, την οποία επισκεπτόταν προκειμένου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό της ως υπουργός. Η ίδια φώναξε στο πλήθος «περιμένετε και θα δείτε», καθώς και «όποιος γελά τελευταίος, γελά καλύτερα».

«Θα έπρεπε να έχω δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ»

Η Τζένκινς εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο, 9 Ιουλίου, στην οποία ανέφερε ότι έφτασε στα όριά της καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της. Όπως υποστήριξε η ίδια, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δεχτεί τέσσερις απειλές, εκ των οποίων οι δύο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αρχές ερευνούν τα πιο πρόσφατα περιστατικά. «Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δηλαδή γιατί θα πρέπει κάποιος να ανέχεται αυτού του είδους τη συμπεριφορά», απάντησε η Τζένκινς μέσω ανάρτησής της, και υπογράμμισε: «Θα έπρεπε να έχω δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ»

Όλες οι ειδήσεις

Οι 4 λόγοι που οδήγησαν σε έκρηξη κρουσμάτων: Καμπανάκι των ειδικών για την πορεία της πανδημίας – Ανησυχία για τους σκληρούς δείκτες

Βούλιαξε η Θάσος από την κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια, ξενοδοχεία και δρόμοι - Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Τα Abenomics,ο εθνικισμός και οι μεταρρυθμίσεις: Η αμφιλεγόμενη κληρονομιά που αφήνει ο Σίνζο Άμπε

Τρομακτικό περιστατικό: Δέκα ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανελέητα 17χρονο στη Μεταμόρφωση – Τον χτύπησαν και με σιδερογροθιά

Μπόρις ΤζόνσονΒρετανίαυπουργός Παιδείαςειδήσεις τώρα