Κόσμος | 14.07.2022 19:21

Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ντράγκι, αλλά θέλει να παραιτηθεί – Ο λόγος

Newsroom

Πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, καθώς ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θέλει να παραιτηθεί παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της οποίας ηγείται έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι από την ψηφοφορία απείχε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, πρόεδρος της χώρας συναντήθηκε για μια ώρα με τον Ντράγκι και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός μέχρι το τέλος αυτής της νομοθετικής περιόδου, την ερχόμενη άνοιξη.

«Δεν δεχόμαστε απειλές»

Στο μεταξύ, ο Τζουζέπε Κόντε, πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (οι γερουσιαστές του οποίου δεν έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), πριν από λίγο δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ με την δημιουργία νέας εγκατάστασης για την αποτέφρωση των απορριμμάτων στην περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας».

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν ο Ιταλός πρόεδρος θα πείσει, τελικά, τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του, έπειτα από νέα ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης.

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ντράγκι

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ρώμης, η οποία ενέκρινε και τα πιο πρόσφατα οικονομικά μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όμως, όπως είχε ανακοινώσει, δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία. Συνολικά, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού εκφράσθηκαν 172 γερουσιαστές, σε σύνολο 315. Οι «πεντάστεροι» γερουσιαστές, δεν εισήλθαν στην αίθουσα της Γερουσίας, κατά την ψηφοφορία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: «Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία των ανθρώπων της εξουσίας» - Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Τουρισμός για Όλους: Στις 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας στο OPEN

Έχασε τη μάχη της Φέτας η Δανία: Παρέβη τις υποχρεώσεις της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ειδήσεις τώραπρωθυπουργόςΚίνημα Πέντε ΑστερώνΜάριο Ντράγκι