Κόσμος|22.08.2022 18:10

Δολοφονία Ντούγκινα: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Πούτιν και το μήνυμα του πατέρα της

Newsroom

Ως ένα «απεχθές και σκληρό έγκλημα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την δολοφονία της Ντούγκινα με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε. Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχεται λίγο μετά την κατηγορία της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, που σημείωσε ότι πίσω από την δολοφονία βρίσκονται οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα η FSB ανέφερε στη σημερινή ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν από την μεριά του έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα, χαρακτηρίζοντας την κόρη του υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου Αλεξάντερ Ντούγκιν ως «Ρωσίδα πατριώτισσα».

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δήλωσε ακόμα ότι: «Ο Ντούγκιν είναι ένας από τους ανθρώπους που δεν έχουν δείξει ποτέ το πρόσωπό τους:

«Ένα απεχθές, σκληρό έγκλημα έβαλε τέλος στη ζωή της Ντάρια Ντούγκινα - ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου με πραγματική ρωσική καρδιά - ευγενική, αγαπητή, συμπαθητική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμικός ανταποκριτής, υπηρέτησε με ειλικρίνεια τον λαό, την πατρίδα, απέδειξε με πράξεις τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας», έγραψε ο Πούτιν. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί την ανάμειξή της στο θάνατό της.

Η αντίδραση του πατέρα της

Ο πατέρας της Ντάρια Ντούγκινα, Αλεξάντερ Ντούγκιν, χαρακτήρισε το θάνατό της ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος», στο πρώτο επίσημο σχόλιο μετά τη δολοφονία της το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ντούγκιν δήλωσε ότι η κόρη του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης «μπροστά στα μάτια του» ενώ επέστρεφε από το φεστιβάλ Tradition κοντά στη Μόσχα.

«Ήταν μια όμορφη ορθόδοξη κοπέλα, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ, ειδικός στα κεντρικά κανάλια και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα βαθυστόχαστα, προσγειωμένα και συγκρατημένα. Ποτέ δεν κάλεσε σε βία και πόλεμο. Ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας την σκότωσαν με κακία, με μυστικότητα», δήλωσε και πρόσθεσε. « Οι καρδιές μας δεν λαχταρούν μόνο για εκδίκηση ή εκδίκηση ... χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη μας».

Γυναίκα από την Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία λέει η Μόσχα

Η FSB σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτει ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτινβόμβαειδήσεις τώρα