Κόσμος | 06.10.2022 17:44

Τουρκικά ΜΜΕ για ναυάγια: «Μαύρη νύχτα στην Ελλάδα»

Μαρία Ζαχαράκη

Για «μαύρη νύχτα» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στην είδηση για τα  δυο τραγικά ναυάγια με μετανάστες σε Κύθηρα και Λέσβο όπου έχουν διασωθεί 81 άτομα ενώ 15 αγνοούνται.

Haberler: Μαύρη νύχτα στην Ελλάδα!

Η ιστοσελίδα Χαμπερλέρ με τίτλο «Μαύρη νύχτα στην Ελλάδα!», αναφέρει ότι «δύο βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες ανατράπηκαν, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

 TGRTHaber: Φρικτά γεγονότα

Με τίτλο «Με τη βύθιση δύο μεταναστευτικών σκαφών στα ανοιχτά της Λέσβου και των Κυθήρων στην Ελλάδα, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 άνθρωποι διασώθηκαν» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού TGRTHaber:

«Φρικτά γεγονότα σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Αιγαίο και δύο σκάφη μεταναστών βυθίστηκαν σε διαφορετικά σημεία. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο ελληνικό νησί των Κυθήρων, ‘μια βραχονησίδα’. Ενώ το σκάφος που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες ανατράπηκε στα ανοιχτά του νησιού, οι πρόσφυγες βρήκαν τραγικό θάνατο στο βραχώδες έδαφος. Σημειώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 95 άτομα, ενώ οι ελληνικές αρχές διέσωζαν πρόσφυγες, που περίμεναν τη διάσωση ο ένας επάνω στον άλλον στη βραχώδη περιοχή. Ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 80 από τους πρόσφυγες που προσπάθησαν να κρατηθούν στη ζωή στο βραχώδες έδαφος των Κυθήρων διασώθηκαν.

Από την άλλη, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Λέσβου. Σκάφος που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λέσβου ανατράπηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στο περιστατικό επενέβησαν οι ομάδες της ελληνικής ακτοφυλακής. Ενώ δηλώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 άτομα, ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 5 άτομα και έχουν βρεθεί τα άψυχα σώματα 15 ανθρώπων. Συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για περίπου 20 άτομα, καθώς και ρυμούλκησης του βυθισμένου σκάφος (στην περιοχή) μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Μιλιέτ: Βυθίστηκε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά της Ελλάδας

Σε σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Μιλιέτ με τίτλο «Βυθίστηκε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά της Ελλάδας: 15 νεκροί», αναφέρεται ότι «κοντά στα Κύθηρα, ένα ιστιοφόρο που μετέφερε περίπου 100 μετανάστες συγκρούστηκε στα βράχια και βυθίστηκε. 30 άνθρωποι διασώθηκαν μετά τη συντριβή του σκάφους σε βράχους στα ανοιχτά του λιμανιού του χωριού Διακόφτι στα ανατολικά του νησιού. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στην περιοχή».

Τουρκικό BBC: Σκάφος μεταναστών βυθίζεται στο Αιγαίο Πέλαγος

Με τίτλο «Σκάφος μεταναστών βυθίζεται στο Αιγαίο Πέλαγος, τουλάχιστον 16 μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τουρκικού BBC:

«Ένα σκάφος μεταναστών βυθίστηκε στις ακτές της Λέσβου στο Αιγαίο Πέλαγος. Μονάδες του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που μετέβησαν στην περιοχή μετά από κλήση που δέχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, βρήκαν τα άψυχα σώματα 16 γυναικών και εννέα γυναίκες διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι διασωθέντες μετανάστες, 15 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Το σκάφος βυθίστηκε σε μια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, κοντά στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, οι μετανάστριες στο σκάφος, όλες γυναίκες, ταξίδευαν από χώρα της Αφρικής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναυάγιατουρκικά ΜΜΕειδήσεις τώρα