Κόσμος | 03.12.2022 18:50

Κίνα: Στο όνομα της πολιτικής μηδενικής ανοχής οι Αρχές πήραν «σηκωτό» άνδρα με κορονοϊό από τον καναπέ του

Newsroom

Ο αυταρχισμός των Αρχών της Κίνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβολής των αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού δεν έχει τέλος αφού, όπως φαίνεται, στο όνομα της πολιτικής μηδενικής ανοχής, οι υπεύθυνοι δε διστάζουν να καταφύγουν ακόμα και στη βία.

Νέο, σοκαριστικό βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη βίαιη απομάκρυνση ασθενή με κορονοϊό, τον οποίο οι υπεύθυνοι παίρνουν «σηκωτό» από τον καναπέ του σπιτιού του, μετά την άρνησή του να μεταφερθεί σε εγκατάσταση καραντίνας.

«Μην με πιέζεις, είσαι τρελός;»

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Hangzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejang στα ανατολικά της χώρας. Ο ασθενής βρισκόταν στον καναπέ του σπιτιού του, κάτω από κουβέρτες, ενώ νοσούσε από κορονοϊό. Ντυμένοι με λευκές στολές προστασίας, οι αξιωματούχοι, μπήκαν στο σπίτι του απαιτώντας από τον ίδιο να μεταφερθεί σε εγκατάσταση καραντίνας. Σύμφωνα με την DailyMail, οι άνδρες των Αρχών ουρλιάζουν στον ασθενή να φορέσει τη μάσκα του ενώ τον προτρέπουν να καλύψει το πρόσωπό του, παρότι είναι έγκλειστος στο σπίτι του, μη αποτελώντας κίνδυνο για κανέναν. Ο ασθενής προσπαθεί να ξεφύγει, με τους αξιωματούχους να τον πιάνουν από τους καρπούς και τα πόδια, και να τον παίρνουν σηκωτό, από τον καναπέ.

«Μην με πιέζεις, είσαι τρελός;» τούς φωνάζει ο ασθενής, ο οποίος, εντέλει, αναγκάζεται να υποχωρήσει μην έχοντας άλλη δύναμη να αντισταθεί. Το βίντεο φέρεται να έχει τραβήξει μία γυναίκα η οποία παρακαλεί τις Αρχές να μην καταφεύγουν στη βία ενώ, στη συνέχεια, φαίνεται να ειρωνεύεται τους άνδρες με τις λευκές στολές, λέγοντάς τους ότι θα μπορούσαν απλά να μιλήσουν, αντί να χρησιμοποιήσουν βία κατά του ασθενή.

Εντωμεταξύ, οι σκηνές εκτυλίσσονται μετά την ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, η οποία, όπως φαίνεται και από το βίντεο, είναι μάλλον προσχηματική αφού, στη χώρα της Άπω Ανατολής, εξακολουθούν να καταφεύγουν στην αυστηρότητα και τη βαναυσότητα προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚορονοϊόςΚίναειδήσεις τώρακαραντίνα