Κόσμος|16.01.2023 09:36

Σημαντική ανακάλυψη στην ανατολική Μεσόγειο: Βρέθηκε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου

Μαρία Ζαχαράκη

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENI ανακοίνωσε ότι βρέθηκε νέο απόθεμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου.

Στη δήλωση της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας ENI, αναφέρθηκε ότι το νέο απόθεμα βρέθηκε στο τεμάχιο Nargis στην περιοχή Ζορ, όπου το Δεκέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε μεγάλο κοίτασμα.

Οριστικοποιήθηκε: Τα αιγυπτιακά Su-35 θα πάνε στο Ιράν

Οριστικοποιήθηκε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη Su-35 που κατασκεύαζε η Ρωσία για την αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία θα πάνε τελικά στο Ιράν, που θα τα παραλάβει εντός 3 μηνών.

Η Αίγυπτος, η οποία παρήγγειλε πρόσφατα 24 μαχητικά αεροσκάφη Su-35 στη Ρωσία, αρνήθηκε αργότερα να παραλάβει αυτά τα αεροπλάνα, λόγω της πίεσης των ΗΠΑ, και αποστέλλονται στο Ιράν. Η παράδοση των αεροπλάνων προγραμματίζεται να γίνει τον Μάρτιο.

Το Ιράν και η Ρωσία εμβαθύνουν την αμυντική συνεργασία

Οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ρωσίας, που έχουν γίνει πολύ στενές το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται σοβαρά και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το Ιράν έστειλε πρόσφατα πυρομαχικά τύπου Shahed-136 στη Ρωσία και αυτά τα πυρομαχικά στόχευαν πόλεις της Ουκρανίας. Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία ενισχύει τον αμυντικό εξοπλισμό του Ιράν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφυσικό αέριοκοίτασμαΑίγυπτος