Κόσμος | 10.04.2023 14:21

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών στη Μασσαλία - Τέσσερις θάνατοι από την κατάρρευση του κτιρίου - Αγώνας δρόμου για τους αγνοούμενους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία (AP - gallery)
Κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία (AP - gallery)
Κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία (AP - gallery)
Κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία (AP - gallery)
Κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία (AP - gallery)

Ακόμα δύο σοροί βρέθηκαν σήμερα Δευτέρα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας, με τον θλιβερό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς. Την ίδια ώρα, ακόμα τέσσερις άνθρωποι που αγνοούνται με τις Αρχές να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου, για να βρουν οποιαδήποτε ένδειξη ζωής.

Την νύχτα βρέθηκαν ακόμα δύο σοροί, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πυροσβεστικές Αρχές. Ο εντοπισμός των θυμάτων καταγράφηκε 24 ώρες και πλέον μετά τη γιγάντια έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για τις έρευνες.

Ο υπουργός Πόλεων και Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. «Η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες εξακολουθεί να υπάρχει», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σχολαστική η δουλειά που γίνεται από τους πυροσβέστες», ωστόσο ελοχεύει κίνδυνος να καταρρεύσουν παρακείμενα κτίρια.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ότι «μεγάλος πόνος και θλίψη». Εξέφρασε τις σκέψεις του για τις οικογένειες των θυμάτων και «όσους υποφέρουν». «Οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας συνεχίζονται, χωρίς ανάπαυλα», ανέφερε.

Η κατάρρευση σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1:00 π.μ. της Κυριακής, σε μια παλιά συνοικία στο κέντρο της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο (μισό μίλι) από το εμβληματικό παλιό λιμάνι της. Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή.

Γαλλίααγνοούμενοιειδήσεις τώραΜασσαλίανεκροί