Κόσμος|23.04.2023 14:39

Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή για bullying κατά υπαλλήλου της - Τι ισχυρίζεται η ίδια

Newsroom

Το Ευρωκοινοβούλιο επέβαλε πρόστιμο για bullying στην ευρωβουλευτή του Renew Europe Μόνικα Σεμέδο. 

Συγκεκριμένα, στην ευρωβουλευτή από το Λουξεμβούργο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.380 ευρώ, με τον πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπέτελ, αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε η Σεμέδο πέρυσι, να καταδικάζει τη συμπεριφορά της. 

 

Η Σεμέδο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο για να ακυρώσει την απόφαση.

«Η κα Σεμέδο θα ασκήσει προσφυγή για την ακύρωση αυτής της απόφασης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «αναμένει ότι το δικαστήριο θα αναγνωρίσει τόσο την έλλειψη βάσης των κατηγοριών που της ασκήθηκαν όσο και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της». 

Η ίδια «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για την παρενόχληση, οι οποίοι εξετάστηκαν από μια εσωτερική κοινοβουλευτική επιτροπή, και υποστηρίζει ότι «ουσιαστικά στοιχεία» αγνοήθηκαν από την επιτροπή, η οποία αποτελείται από συναδέλφους βουλευτές. Υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου της και ότι η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα αρνήθηκε να ακούσει την δική της εκδοχή της ιστορίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


πρόστιμοειδήσεις τώραbullyingΕυρωκοινοβούλιοευρωβουλευτής