Κόσμος | 09.05.2023 10:39

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τον μακελάρη του Τέξας: Υμνούσε τον Χίτλερ και ανήκε σε ακροδεξιά οργάνωση

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
μακελειό στο Τέξας/AP
μακελειό στο Τέξας/AP
μακελειό στο Τέξας/AP
μακελειό στο Τέξας/AP
μακελειό στο Τέξας/AP
μακελειό στο Τέξας/AP

Ένα βαθύτατα ρατσιστικό και φιλοναζιστικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατηρούσε ο άνδρας που σύμφωνα με τις αρχές του Τέξας σκότωσε οκτώ ανθρώπους με πυρά σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Ντάλας το Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύματα που συνδέουν τον δράστη με γλώσσα που εξυμνούσε τον Χίτλερ και με κείμενα που έβριζαν τις φυλετικές μειονότητες και τις γυναίκες εμφανίστηκαν καθώς η αστυνομία της πολιτείας κατονόμασε τους πέντε ενήλικες που δολοφονήθηκαν το Σάββατο και επιβεβαίωσε ότι τρία παιδιά επίσης έχασαν τη ζωή τους - δύο κορίτσια, ηλικίας 11 και 8 ετών, και ένα 3χρονο αγόρι.

Οι αρχές δεν έδωσαν καμία πληροφορία για το πιθανό κίνητρο του μακελειού του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets στο Άλεν του Τέξας, προάστιο του Ντάλας, όπου ο ένοπλος, που αναγνωρίστηκε ως ο Μαουρίτσιο Γκαρσία, 33 ετών, άνοιξε πυρ με τουφέκι τύπου AR-15.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης, κάτοικος του Ντάλας, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο.

Ύμνοι στον Χίτλερ από τον μακελάρη

Οι ερευνητές που «χτενίζουν» τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με τον ένοπλο βρήκαν αναρτήσεις γεμάτες μίσος που στόχευαν φυλετικές και εθνικές μειονότητες, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Την ώρα των πυροβολισμών, ο Γκαρσία φορούσε επίσης ρούχο με το διακριτικό «RWDS», ένα σύμβολο που συνδέεται με βίαιους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων των Proud Boys, σύμφωνα με ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Το RWDS είναι ένα ακρωνύμιο που είναι γνωστό ότι σημαίνει «Right Wing Death Squad» (Ομάδα θανάτου της δεξιάς πτέρυγας).

Οι New York Times, επικαλούμενοι δικές τους πηγές από τις διωκτικές αρχές, ανέφεραν ότι ο Garcia πιστεύεται ότι είχε αναρτήσει μια σειρά μηνυμάτων σε μια ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εξυμνούσε τον Χίτλερ, συμπαθούσε τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις και υποτιμούσε τις γυναίκες.

Ο συγγραφέας πίσω από ορισμένες από τις αναρτήσεις που ερευνώνται, επανειλημμένα πρότεινε ότι ήταν ισπανόφωνης καταγωγής και μόλις τον περασμένο μήνα συμπεριέλαβε μια ανάρτηση που έλεγε ότι «οι λευκοί και οι ισπανόφωνοι έχουν πολλά κοινά».

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντάλαςεμπορικό κέντροΑδόλφος Χίτλερειδήσεις τώραΤέξας