Κόσμος | 14.06.2023 19:49

Ναυάγιο στην Πύλο: Τη βαθιά θλίψη τους εξέφρασαν Φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ - «Να βάλουμε τέλος στους αδίστακτους λαθρέμπορους»

Newsroom

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μέσω ανάρτησής της εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για το ναυάγιο στην Πύλο, το οποίο, μέχρι στιγμής μετρά 78 νεκρούς.

«Να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες»

Η επικεφαλής της Κομισιόν, ανέφερε στο Twitter: «Βαθιά θλίψη από την είδηση ??του ναυαγίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών και τους πολλούς θανάτους που αναφέρθηκαν. Με ανησυχεί πολύ ο αριθμός των αγνοουμένων. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη - μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες».

Και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναφέρθηκε στο θέμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Βαθιά θλίψη για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Πύλου στη νότια Ελλάδα, με τόσες χαμένες ζωές νέων. Μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των λαθρεμπόρων. Οι ηγέτες της ΕΕ θα εξετάσουν το θέμα στην #EUCO τον Ιούνιο», έγραψε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πύλοςνεκροίειδήσεις τώραναυάγιοΕυρωπαϊκό ΣυμβούλιομετανάστεςΣαρλ ΜισέλΚομισιόνOύρσουλα φον ντερ Λάιεν