Κόσμος|16.06.2023 10:08

Θρήνος στον Καναδά: Φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Newsroom

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στον Καναδά μετά από σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η καναδική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 15 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο δυστύχημα και άλλοι 10 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

«Αυτή είναι μια μέρα στη Μανιτόμπα και σε ολόκληρο τον Καναδά που θα μείνει στη μνήμη μας ως μια ημέρα τραγωδίας και απίστευτης θλίψης», δήλωσε ο διοικητής Ρομπ Χιλ σε συνέντευξη Τύπου.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από το μεσημέρι κοντά στην κοινότητα Carberry, 160 χιλιόμετρα δυτικά του Winnipeg. Το φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους, που κατευθυνόταν σε τοπικό καζίνο. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων επέζησαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Αυτό το περιστατικό συμβαίνει στον απόηχο της τραγικής σύγκρουσης που συνέβη στο Humboldt του Saskatchewan και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχουμε ήδη συνδεθεί με τους ερευνητές στο Σασκάτσουαν, οι οποίοι έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι», είπε ο επιθεωρητής Rob Lasson, αναφερόμενος στο δυστύχημα του 2018 που άφησε 15 νεκρούς, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νεαροί παίκτες χόκεϊ.

Συλλυπητήριες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Οι πολιτικοί αρχηγοί εξέδωσαν συλλυπητήριες δηλώσεις. «Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των θυμάτων της φρικτής και καταστροφικής τραγωδίας κοντά στην πόλη του Κάρμπερι», δήλωσε η πρωθυπουργός της Μανιτόμπα, Χέδερ Στέφανσον, σε δήλωση. Οι σημαίες στην τοπική Βουλή της επαρχίας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε: «Τα νέα από το Κάρμπερι της Μανιτόμπα, είναι απίστευτα τραγικά. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα σήμερα και κρατάω τους τραυματίες στις σκέψεις μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που νιώθουν όσοι έχουν πληγεί – αλλά οι Καναδοί είναι εδώ για εσάς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φορτηγόειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημαλεωφορείοΚαναδάς