Κόσμος|19.06.2023 17:21

Θρίλερ στο Μεξικό με νεκρό ζευγάρι Αμερικανών σε πολυτελές ξενοδοχείο: Δηλητηριάστηκαν από διαρροή αερίου;

Newsroom

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του θανάτου ενός ζευγαριού Αμερικάνων την περασμένη εβδομάδα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μεξικό.

Tα άψυχα κορμιά των Καλιφορνέζων Τζον Χίθκο και Άμπι Λατζ βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης μέσα στο δωμάτιό τους στο Rancho Pescadero, ένα ξενοδοχείο που ανήκει στο όμιλο Hyatt. Όταν εντοπίστηκαν οι σοροί τους ο επιχειρήματίας και η σύντροφός του ήταν ήδη νεκροί για 9-10 ώρες. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες του πρώην και νυν προσωπικού του ξενοδοχείου Rancho Pescadero που μίλησαν στους Los Angeles Times, υπήρχαν προβλήματα στο ξενοδοχείο, παρά τις εργασίες, που η διεύθυνση αγνοούσε.

Διαρροή αερίου;

Σύμφωνα με το Associated Press, το ζευγάρι τουριστών την προηγούμενη ημέρα είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Όπως ενημέρωσαν τους συγγενείς τους πίστεψαν ότι είχαν τροφική δηλητηρίαση. Αφού αισθάνθηκαν καλύτερα επέστρεψαν στο δωμάτιό τους για να συνεχίσουν τις διακοπές τους όπου και εντοπίστηκαν νεκροί.

Ο Ρικάρντο Καρμπαχάλ, πρώην υπεύθυνος της βραδινής βάρδιας στο ξενοδοχείο όπου η διαμονή κοστίζει 600 δολάρια τη νύχτα, ισχυρίζεται ότι οι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα ηχούσαν συχνά στα τέλη του περασμένου έτους, πιθανόν λόγω διαρροών στο σύστημα που τροφοδοτεί με αέριο τα τζάκια εξωτερικού χώρου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, αναφέρει ο ίδιος, μετά από επανειλημμένα παράπονα από πελάτες για τους δυνατούς συναγερμούς, η διεύθυνση του ξενοδοχείου αποσύνδεσε τους ανιχνευτές. «Ήξεραν για τις διαρροές» λέει ο Καρμπαχάλ που αποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο από την επιχείρηση λόγω διαφωνιών για τον μισθό του.

Τρεις υπάλληλοι που συνεχίζουν να εργάζονται στο ξενοδοχείο και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα επιβεβαιώνουν ότι οι ανιχνευτές είχαν απενεργοποιηθεί. 

Σύμφωνα με μία μαρτυρία, λίγες μέρες προτού το ζευγάρι βρεθεί νεκρό, μια καθαρίστρια που είχε δουλέψει στο δωμάτιό τους αρρώστησε με συμπτώματα δηλητηρίασης από αέριο ενώ και οι διασώστες αρρώστησαν αφού μπήκαν στο δωμάτιο με συμπτώματα δηλητηρίασης και χρειάστηκε να επισκεφθούν το νοσοκομείο και να υποβληθούν σε πλήθος εξετάσεων.

Η νεκροψία στις σορούς των δύο Αμερικανών έδειξε «δηλητηρίαση από απρόσδιόριστη προς το παρόν ουσία». Αν και ακόμα το τοπίο παραμένει θολό ως προς την αιτία θανάτου του ζευγαριού, το σενάριο της δηλητηρίασης από διαρροή αερίου δείχνει όλο και πιο πιθανό. Από την μεριά του το ξενοδοχείο αρνείται ότι υπάρχει κάποια σχέση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεξικόειδήσεις τώραδηλητηρίασηδιαρροή φυσικού αερίου