Κόσμος|21.06.2023 19:50

Δυνατή έκρηξη στο Παρίσι: Κατάρρευση κτιρίου και δεκάδες τραυματίες

Newsroom

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην Place Alphonse-Laveran, κοντά στην Rue Saint-Jacques, ανακοίνωσε το τοπικό δημαρχείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άτομα, εκ των οποίων επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία του Παρισιού ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή για να μπορέσουν να επέμβουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι αστυνομικοί. Στο Twitter, οι εικόνες έδειχναν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μετέβη αμέσως στο σημείο, ενώ μόλις ενεργοποιήθηκε η μονάδα κρίσης του δημαρχείου του Παρισιού.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, «ένα κτίριο έπιασε φωτιά και κατέρρευσε εν μέρει» στην οδό Saint-Jacques, κοντά στην εκκλησία Notre-Dame du Val-de-Grace, «Σε αυτό το στάδιο, δήλωσε η εισαγγελία, δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί η αιτία της φωτιάς», αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για διαρροή φυσικού αερίου..

Σύμφωνα με εικόνες που εξέτασε η Le Monde, χτυπήθηκε ένα κτίριο που ανήκει στην Αμερικανική Ακαδημία του Παρισιού, μια δίγλωσση σχολή σχεδιασμού που βρίσκεται στην οδό Σεν Ζακ 277.

Σε επικοινωνία με τη Le Monde, ο γενικός γραμματέας της Καθολικής Εκπαίδευσης, οι εγκαταστάσεις του οποίου γειτνιάζουν με το πληγέν κτίριο, δήλωσε ότι άκουσε μια «δυνατή έκρηξη». «Το κτίριο της Αμερικανικής Ακαδημίας του Παρισιού [σχολή σχεδίου] έχει πάρει φωτιά», δήλωσε ο Philippe Delorme, προσθέτοντας ότι εκείνα της γενικής γραμματείας της καθολικής εκπαίδευσης υπέστησαν μόνο «μικρές ζημιές. Εκκενωθήκαμε μέσω του νοσοκομείου Val-de-Grace [το οποίο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση] επειδή φοβόμασταν άλλη μια έκρηξη», συνέχισε ο κ. Delorme.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 16 άτομα, εκ των οποίων τα επτά σοβαρά. Τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το BFMTV, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του κτηρίου που κατέρρευσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφωτιά τώρατραυματίεςΠαρίσιφωτιάέκρηξη