Ο Ζελένσκι λέει «ευχαριστώ» στην Ελλάδα και τη Γερμανία - Το βίντεο που ανήρτησε και το μήνυμά του
NewsroomΣε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ελλάδα για την προσχώρησή της στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7 για την Ουκρανία.
«Έχουμε ακόμη ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους εταίρους μας για εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διακήρυξη των G7 σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία. Πρόκειται για τη 14η χώρα. Εκτός από την Ελλάδα, έχουν προσχωρήσει το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία. Ευχαριστώ κάθε κράτος!», είπε ο Ζελένσκι στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για την παράδοση άλλων δύο συστοιχιών Patriot στην εμπόλεμη χώρα του. «Είναι πολύ σημαντική», τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε αργά το Σάββατο στη δημοσιότητα. «Ευχαριστώ Γερμανία, ευχαριστώ κόσμε, ευχαριστώ Όλαφ», είπε ο Ζελένσκι.
Τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αποδεικνύονται πολύτιμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς το Κίεβο αναφέρει πως έχει ήδη αναχαιτίσει αρκετούς ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους. Κάθε ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας σημαίνει πως σώζονται χιλιάδες ζωές, υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η γερμανική στρατιωτική βοήθεια που παραδόθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία περιλαμβάνει επίσης 10 ερπυστριοφόρα οχήματα Bandvagn 206, έξι ημιρυμουλκούμενα φορτηγά, 6.000 καπνογόνα βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ