Κόσμος|02.09.2023 18:29

«Τα στρατεύματα μας προελαύνουν», λέει ο Ζελένσκι - Παρά τις επικρίσεις της Δύσης, υποστηρίζει πως η ουκρανική αντεπίθεση προχωράει

Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίζεται πως τα στρατεύματα του Κιέβου «προχωρούν» στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, απορρίπτοντας έτσι τις επικρίσεις αξιωματούχων της Δύσης -που λένε πως η Ουκρανία ανακτά έδαφος με πολύ αργούς ρυθμούς.

Από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση, που πλησιάζει σε διάρκεια τους τρεις μήνες, έχει ανακαταληφθεί τουλάχιστον 12 χωριά αλλά καθόλου σημαντικούς οικισμούς, με τους στρατιώτες να παρεμποδίζονται από τα τεράστια ρωσικά ναρκοπέδια και αμυντικές γραμμές.
Αυτή την εβδομάδα, μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν απογοήτευση για την αργή πρόοδο της επιχείρησης, κατηγορώντας την ουκρανική στρατηγική, σύμφωνα με δυτικές αναφορές που προκάλεσαν οργή στο Κίεβο.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν. Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα του τι λέει ο οποιοσδήποτε, προχωράμε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαστε σε κίνηση», γράφει ο Ζελένσκι στην εφαρμογή Telegram.

πόλεμοςΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαειδήσεις τώρα