Κόσμος|12.09.2023 21:20

Τρόμος στην Κίνα: Μετά τις πλημμύρες... βγήκαν οι κροκόδειλοι - Δραματικές εκκλήσεις των αρχών

Newsroom

Στην Κίνα οι πλημμύρες που έπληξαν την χώρα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και προβλήματα. Ειδικά, στη νότια επαρχία Guangdong όπου εξαιτίας του νερού υπερχείλιση της λίμνης στην οποία οι κροκόδειλοι ζούσαν και αυτό επέτρεψε στα ζώα να δραπετεύσουν και να κατακλύσουν την περιοχή. Οι αρχές κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο να μην βγαίνει έξω.

Τους ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα

Τουλάχιστον 69 ενήλικοι κροκόδειλοι και έξι νεαρά ζώα βρίσκονταν σε ένα σημείο κοντά στο χωριό Peng Cun, ανέφερε το πρακτορείο Hai Bao News με έδρα τη Shandong.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα του Πεκίνου», μια δύναμη έκτακτης ανάγκης έφτασε στην περιοχή για να εντοπίσει τους αγνοούμενους κροκόδειλους χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ανίχνευσης με σόναρ. Αλλά τα νερά είναι πολύ βαθιά και η επιχείρηση δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα οι αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Κάποιοι από τους κροκόδειλους πιάστηκαν, αλλά άλλοι κατέφυγαν σε βαθιά λίμνη και γι’ αυτό είναι δυσκολότερο να τους πιάσουν. Στο μεταξύ πάνω από εκατό κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη νότια Κίνα με χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.

πλημμύρεςΚίναειδήσεις τώρακροκόδειλοςκροκόδειλοι