Κόσμος|07.10.2023 19:09

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα»: Σοκαριστικές περιγραφές από κατοίκους του Ισραήλ και της Γάζας για τις νέες πολύνεκρες μάχες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή/ ΑP (gallery)

Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10) το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ την ίδια ώρα που ισραηλινές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει δεκάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον παλαιστινιακών στόχων ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς. Από τα αεροπορικά πλήγματα έχουν σκοτωθεί 198 Παλαιστίνιοι ενώ 1.600 έχουν τραυματιστεί. 100 ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί ενώ 908 είναι τραυματισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στο liveblog του ethnos.gr

 «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα»

Ο Ενάς Σέστα, κάτοικος της Ράφα στη νότια Γάζα, λέει ότι οι Παλαιστίνιοι περιμένουν μια «σκληρή και δύσκολη νύχτα», την ώρα που συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

«Η κατάσταση εδώ στη Γάζα δεν είναι καθόλου καλή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε έτοιμοι και μας περιμένει μια δύσκολη νύχτα», είπε.

Τόνισε ότι η επίθεση εναντίον του Ισραήλ ήταν η παλαιστινιακή απάντηση που «μεταφράστηκε σε δράση». «Οι Παλαιστίνιοι έχουν βαρεθεί να καταπιέζονται και να δέχονται επίθεση για πάνω από 75 χρόνια. Έχουν χορτάσει», υπογράμμισε.

Γαβριήλ Χαρίτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ: Συνεχείς εκρήξεις - Κουκουλοφόροι Παλαιστίνιοι σε δρόμους των μεθοριακών πόλεων

«Από τις 8:15 το πρωΐ τοπική ώρα ηχούν για έκτη συνεχόμενη φορά οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ. Στις 6:30 άρχισαν οι εκτοξεύσεις των ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και συνεχώς ακούγονται εκρήξεις. Αυτή τη στιγμή ακούω ένα κρότο έξω από την πόλη. Τον τοποθετώ βορειοδυτικά. Στις έξι και μισή λοιπόν, άρχισαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας με κατεύθυνση όχι μόνο τις πόλεις της μεθορίου, αλλά και το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις μέχρι το πιο βόρειο σημείο του κεντρικού Ισραήλ» είπε μιλώντας στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ ο Γαβριήλ Χαρίτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν.
Όπως ενημέρωσε δύο φορές ακούστηκαν σειρήνες στην πόλη Ντιμόνα που είναι πόλη στο νότιο Ισραήλ όπου υπάρχουν και πυρηνικά εργοστάσια.


ΙσραήλΜέση ΑνατολήΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα