Κόσμος | 12.10.2023 21:55

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρήνος για την 23χρονη Έντεν Μπεν Ρουμπί που σκοτώθηκε στο Φεστιβάλ Ειρήνης - Τι λένε οι φίλοι της στο OPEN

Newsroom

Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της 23χρονης, ελληνικής καταγωγής, Έντεν Μπεν Ρουμπί, λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή της στο Φεστιβάλ Ειρήνης στο Ισραήλ, στη δημοσιότητα. Τόσο η ίδια αλλά και οι φίλοι της δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιες ώρες αργότερα θα έπεφταν νεκροί από τα πυρά των μαχητών της Χαμάς.

H 23χρονη μαζί με την παρέα της την ώρα της επίθεσης έτρεξαν σε ένα καταφύγιο, στο οποίο οι τρομοκράτες έριξαν χημικά αναγκάζοντας τους να βγουν έξω. Λίγα λεπτά αργότερα, όλοι τους βρήκαν φρικτό θάνατο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η Έντεν είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στο Ισραήλ. Η Ελλάδα κυλούσε στις φλέβες της για αυτό και συχνά ταξίδευε στη χώρα μας. Καταλάβαινε την ελληνική γλώσσα ενώ για χρόνια πήγαινε στην εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη για το OPEN.

Τι λένε ο πρώην σύντροφός της και φίλη της

Ο πρώην σύντροφος της μιλάει συγκλονισμένος στο OPEN για την απώλειά της. «Ήταν δύσκολο να την αποχαιρετήσω σήμερα... Ήταν αγνοούμενη για τέσσερις ημέρες, μέχρι που βρήκαν πριν δυο ημέρες το άψυχο σώμα της και μας ενημέρωσαν. Ήξερα ότι πήγε στο φεστιβάλ, εγώ δεν την ακολούθησα γιατί δεν πήγαινα σε τέτοιου είδους συναυλίες», περιέγραψε αρχικά.

«Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Η Έντεν ήταν ένα καταπληκτικό κορίτσι, με ποιότητα, πάντα εγκάρδια, χαμογελαστή, στοργική. Ήταν επαγγελματίας καλλιτέχνης-ζωγράφος. Θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές όλων μας», κατέληξε.

Από την πλευρά της, φίλη της Έντεν δηλώνει: «Πώς μπορεί να κάνεις κάνει τόσο κακό σε έναν τόσο γλυκό άνθρωπο. Θα μας λείψεις αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Η καρδιά μας γέμισε ακόμη πιο πολύ από αγάπη, αυτή είναι η δική μας αντεπίθεση. Όσο και να σπέρνουν αυτοί μίσος, δεν το άξιζες. Ήσουν ένας επίγειος άγγελος. Είμαι σίγουρη ότι έχεις καλό παράδεισο, σ ’αγαπάμε πολύ Εντεν».

ειδήσεις τώραΧαμάςΙσραήλθάνατος