Κόσμος|23.10.2023 19:08

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σύντομα θα απελευθερωθούν όμηροι από τη Χαμάς», γράφουν οι New York Times

Newsroom

Σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι, με διπλή υπηκοότητα μετά από συμφωνία ΗΠΑ και Κατάρ μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα ισραηλινές πηγές. H εφημερίδα New York Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και του Κατάρ σύντομα μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση από τη Χαμάς περίπου 50 ατόμων που απήχθησαν από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτοί που μπορεί να απελευθερωθούν από τη Χαμάς είναι διπλοί υπήκοοι. Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον είχε πιέσει το Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη χερσαία εισβολή τους στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Ισραηλινό Στρατό, η εκτίμηση είναι ότι 212 άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα. Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκτίμηση ήταν πως κρατούνταν 210 άνθρωποι.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες, τις οποίες παρέλαβε ο Ισραηλινός Στρατός. Πρόκειται για την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, οι οποίες απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

ΧαμάςόμηροιΙσραήλΚατάρειδήσεις τώραΗΠΑ