Κόσμος|30.10.2023 10:07

Φρίκη στην Αυστραλία: Σκότωσε 21χρονη προπονήτρια σε τουαλέτα ιδιωτικού σχολείου, κάλεσε την αστυνομία και αυτοκτόνησε

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η δολοφονία μιας προπονήτριας πόλο σε τουαλέτα ιδιωτικού σχολείου στο Σίδνεϋ.

Η σορός της 21χρονης Λίλι Τζέιμς βρέθηκε νεκρή πολλά τραύματα στο κεφάλι, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως την σκότωσαν με σφυρί. 

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε καταγράψει τον συνάδελφό της, τον 24χρονο προπονητή χόκεϊ Πολ Θίγκσεν, να μπαίνει στην τουαλέτα μετά την νεαρή. 

Αν και η αστυνομία δεν έχει προβεί σε δημόσια σχόλια σχετικά με πιθανό κίνητρο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κοπέλα τον είχε χωρίσει πρόσφατα. Οι δυο τους διατηρούσαν σχέση για μόλις πέντε εβδομάδες.

Ο δράστης είχε εξαφανιστεί αφού τηλεφώνησε ο ίδιος στις Αρχές και είπε για τη σορό. Αμέσως ξεκίνησε ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Οι Αρχές βρήκαν το φονικό όπλο σε έναν κάδο απορριμμάτων και έπειτα βρέθηκε και το πτώμα του ίδιου. Εικάζεται πως μετά την αποτρόπαια πράξη έδωσε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από βράχια.

Οι φίλοι και η οικογένεια και η σχολική κοινότητα είναι συγκλονισμένοι από τον θάνατο της 21χρονης.

«Ήταν ζωηρή, εξωστρεφής και πολύ αγαπητή στην οικογένεια και τους φίλους της. Είμαστε συντετριμμένοι», ανέφερε η οικογένεια της Λίλι σε ανακοίνωσή της.

Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με το πώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει την  «επιδημία», της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα, αναφέρει το BBC.

Η Λίλι είναι το 41ό θύμα της έμφυλης βίας, φέτος στην Αυστραλία, σύμφωνα με το πρόγραμμα Counting Dead Women.

δολοφονίασχολείοειδήσεις τώραέμφυλη βίαΑυστραλία